Pattayan entinen pormestari saa pidätysmääräyksen Waterfront Condoa, koska tapaus vanhenee neljän päivän kuluttua

KUVA: Bangkok Post

Pattaya -

Korruptio- ja väärinkäytöstapauksia käsittelevä rikostuomioistuin on antanut Pattayan entiselle pormestarille Itthiphol Khunpluemille pidätysmääräyksen, joka liittyy hänen väitettyyn virheelliseen rakennusluvan myöntämiseen kiistanalaisen Waterfront-rakennuksen rakentamiseksi Pattaya Beachin lähelle.

Itthiphol, joka toimi äskettäin myös Thaimaan kulttuuriministerinä, on syyttänyt kansallinen korruptionvastainen komissio (NACC) epäasianmukaisen rakennusluvan myöntäminen Bali Hai Company Limitedille vuonna 2008, kun hän oli Pattayan pormestari, Waterfront Suites & Residence -nimisen kerrostalokompleksin rakentamiseen.

Kiista Waterfront-rakennuksen ympärillä nousi ensin, kun asukkaat tekivät valituksia siitä, koska ne estävät näkymän Pattayan lahdelle Pratumnakin näkökulmasta, jossa kuuluisan ja rakastetun Thaimaan kuninkaallisen laivaston isän patsas osoittaa merelle, joka nyt osoittaa huoneisto.

NACC tutki valitukset ja vaati rakentamisen keskeyttämistä. Siitä on kulunut lähes vuosikymmen, ja projekti on edelleen epäselvä lukuisten oikeudellisten ongelmien vuoksi. Näin ollen rakennus on edelleen merkittävä silmänsärky Bali Hai Pier -laiturilla tähän päivään asti.

Pidätysmääräyksen antaminen Itthipholille tuli vastauksena siihen, että hän ei ilmoittautunut syyttäjälle tunnustaakseen syytteensä 4. syyskuuta. NACC pyysi sitten häntä koskevaa pidätysmääräystä, joka myönnettiin nopeasti 5. syyskuuta.

Rikoslain 157 §:n mukaan Itthiphol voidaan tuomita syylliseksi 1–10 vuodeksi vankeuteen. Tästä huolimatta tämän tapauksen vanhentumisaika on 15 vuotta, mikä tarkoittaa, että se vanhenee 10.

Samaan aikaan thaimaalaiset toimittajat ottivat yhteyttä yhdelle Khunpluem-klaanin jäsenistä, herra Narongchai Khunpluemista, Saensukin kunnan pormestarista, kysyäkseen hänen mielipidettään tähän tapaukseen.

Hän sanoi: "En minä enkä perheeni ole voinut ottaa yhteyttä Itthipholiin. Voin vain olettaa, että hänen täytyy olla kovasti stressaantunut tällä hetkellä.

Narongchai paljasti, että hän ei ole tietoinen tästä asiasta ennen kuin määräys on julkaistu. Hän kuitenkin uskoi, että Itthiphol erotettiin epäoikeudenmukaisesti.

Kyseisen maanomistuskirjan on antanut maaosasto, joka ei liity Itthipholin valvomaan kuntaan, ja suunnittelun ovat tehneet ulkomaiset asiantuntijat tonttikirjan mukaisesti, Narongchai selitti.

Lehdistöaikaan mennessä Itthopholin olinpaikka ei ole tiedossa, eikä hän ole antanut lausuntoa.

Olemme käsitelleet kiistanalaista Waterfront Condo -tapausta vuosia perusteellisesti, tässä on osa historiasta ja kehityksen kohtaamista ongelmista yksityiskohtaisesti.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.