Medical Bytes Thailand No 95 “Milloin vaiheen IV eturauhassyöpä ei ole vaiheen IV eturauhassyöpä?â€

1.      21. elokuuta 2022 Sai, joka ei ollut hänen oikea nimensä, 68-vuotias Thaimaan kansalainen, vietiin Buriram Public Hospital -sairaalaan akuutin halvauksen ja virtsarakon hallinnan menettämisen vuoksi. Hän oli kärsinyt eturauhasoireista kuukausia ennen tätä kauheaa kohtausta.

Hänen PSA-arvonsa oli 66 ng/ml (vaihteluväli 0-4). Eturauhasen biopsia: Gleason-pisteet: 7 eturauhasen vasemmalla puolella ja 9 oikealla puolella. Sailla oli eturauhassyöpä.

Hänen niskan magneettikuvaus, 3 päivää hänen vastaanotonsa jälkeen, osoitti osteolyyttisen vaurion (luun oheneminen) hänen kaulan C7 nikamassa, katso esimerkkikuva 1 (ei Sain radiologia). Hänen urologinsa ja ortopedinsa mukaan kyseessä oli etäpesäkkeinen eturauhassyöpä hänen kaulassa, joka oli aiheuttanut hänen halvaantumisensa.

Hänen asiantuntijoiden tekemä lopullinen diagnoosi: Metastaattinen vaiheen IV eturauhassyöpä. Suositeltu hoito: orkiektomia, kivesten poisto.

Sai hylkäsi tämän suosituksen.

Hänet kotiutettiin sairaalasta kaksi viikkoa myöhemmin, kun hänen halvaantumisensa oli parantunut.

2.       13th Syyskuussa 2022 Sai kamppaili kahdella kävelysauvalla ensimmäisellä konsultaatiollaan kanssani.

Kuuntelin hänen tarinansa. Seuraavista syistä päätin, että hänen C7-leesionsa ja hänen halvauksensa olivat erillisiä asioita eivätkä liity hänen eturauhassyöpään.

Syy 1. Hänen halvauksensa johtui nänneistä alaspäin, mikä on johdonmukainen hänen 4. rintanikamansa (T4) vaurion kanssa, ei hänen vahingoittuneesta C7-nikamasta.

Syy 2. Hänen kahden viikon sairaalassaolonsa aikana hänen halvauksensa suhteellisen nopea paraneminen oli yhdenmukainen poikittaismyeliitin kanssa, ei metastaattisen syövän kanssa. Syöpä jatkaisi kasvuaan, mikä lisää hänen halvaantumistaan.

Kuukauden kuluessa hänen halvauksensa oli parantunut täysin, mikä vahvisti poikittaismyeliitin diagnoosin.

Syy 3. Aluksi eturauhassyöpä metastasoituu poikkeuksetta paikallisiin luustoon ja paikallisiin imusolmukkeisiin, ei kaulan nikamiin.

Syy 4. Eturauhasen sekundaariset kasvaimet kasvavat kaoottisesti, katso esimerkkikuva 2. Metastaattinen eturauhassairaus ei yleensä aiheuta nikamarungon homogeenista ohenemista, kuten Sain tapauksessa nähdään.

Johtopäätös: Sailla ei ollut metastaattista eturauhassyöpää kaulassa eikä hänen halvauksensa johtunut vaiheen IV eturauhassyövästä.

Varoitin Saita hänen C7-nikaman heikkoudesta ja tilan mahdollisesta vakavuudesta. Piiskaiskuvamma voi aiheuttaa hänen niskaansa siirtymisen, mikä johtaa pysyvään halvaantumiseen, katso esimerkkikuva 3.

3. Eturauhassyövän määrittämiseksi tarvittavaa luukuvausta ja vatsan TT:tä ei ollut tehty. Tämä tapahtui vasta maaliskuussa 2023!

Tällä välin, 12. joulukuuta 2022, Saille tehtiin C5-T2:n kaulan kirurginen stabilointi Harrington-tangoilla ja pedicle-ruuveilla, katso kuvat 4, 5, 6. Leikkauksen jälkeen patologiaraportti hänen C7 nikamarungosta tunnistaa vain epätyypilliset solut. Ei ollut metastaattista eturauhasen pahanlaatuista kasvainta.

4.      Maaliskuussa 2023 Sai laittoi lopulta eturauhassyöpänsä. Tulokset: Ei ollut näyttöä systeemisestä metastaattisesta sairaudesta.

Sailla ei ollut metastaattista vaiheen IV eturauhassyöpää. Hänen sairautensa rajoittui eturauhaseen. Hänellä oli Vaiheen 11 eturauhassyöpä.

Tähän mennessä Sai sai 3 kuukausittaista lihaksensisäistä Eligard-injektiota ja sädehoitoa. Ellegard on hormonianalogi, joka alentaa testosteronitasoja estääkseen eturauhassyövän kasvun. Se ei paranna syöpää.

Tämän lääkkeen sivuvaikutuksia on lukuisia. Saissa niihin sisältyi hikoilu, merkittävä energian menetys ja impotenssi.

Sain PSA oli laskenut 1.54 ng/ml. Hoito toimi, mutta hän oli menettänyt libidonsa, fyysisen kyvykkyytensä ja elämänhalunsa. Verrattuna hänen aktiiviseen sairaalloiseen elämäntapaansa, hänen elämänsä näytti nyt tylsältä ja jokseenkin ilottomalta.

Elämän pitäisi olla elämisen arvoista.

5.      Arvostin Sain 2 kuukautta sitten. Keskustelimme hänen tilanteestaan. Hänen Gleason-pisteensä 9 (maksimipistemäärä: 10) osoitti, että hän kärsi aggressiivisesta eturauhassyövästä.

Hänen 10 vuoden eloonjäämisprosenttinsa oli kuitenkin yli 80 %, koska hoito oli aloitettu, kun hänen kasvaimensa oli vaihe 11, syöpä sisältyi hänen eturauhassaan.

6. Â Â Â Â Â Viime viikolla hänen oli määrä saada 3 kuukauden Ellegard-injektio.

Keskustelimme hänen hoidostaan ​​jatkossa. Neuvoin häntä lopettamaan Eligard-hoidon, ja hän otti neuvon kiitollisena vastaan. Hänen oli määrä jatkaa External Beam Radiation Therapy (EBRT) -hoitoaan. Suosittelin brakyterapian, erityisen sädehoidon muodon, lisäämistä hänen hoitoonsa.

Lääketieteelliset todisteet viittaavat siihen EBRT:llä ja brakyterapialla on yhdessä parempi 10 vuoden eloonjäämisaste verrattuna hoitoon radikaalilla prostatektomialla, imusolmukkeiden resektiolla ja EBRT:llä. Se on myös parempi kuin EBRT ja hormonihoito (androgeenisuppressiohoito) Eligardilla.

Seuraavan kerran hän vieraili onkologinsa luona, jos Sai katsoi sopivaksi, hänen oli määrä pyytää brakyterapiaa. Jos tämä hoito oli sopimatonta, hänen tulee harkita PARD-estäjiä, lääkeluokkaa, joka salpaa DNA:n korjaamisesta vastuussa olevia entsyymejä. Tämän tyyppistä hoitoa on käytetty menestyksekkäästi BRCA-mutaatioita sisältävien syöpien hoidossa.

7. Kahdelta Sain hoitoa hoitaneelta kirurgiselta erikoislääkäriltä puuttui pätevyys diagnosoida hänen sairautensa oikein. Poikittainen myeliitti johti sairaalaan, ei vaiheen IV eturauhassyöpä.

Länsimaisten lääketieteellisten standardien mukaan Thaimaan lääketieteellinen koulutusjärjestelmä on riittämätön. Thaimaan lääketieteen tutkinto ei oikeuta thaimaalaista lääkäriä harjoittamaan lääketiedettä lännessä. Tämä tapaus on esimerkki Thaimaan lääketieteellisen koulutuksen puutteista sekä tieteellisen tiedon ja ymmärryksen puutteesta.

Nämä kaksi kotikasvettua asiantuntijaa opettavat ja kouluttavat thaimaalaisia ​​lääketieteen opiskelijoita ja nuoria lääkäreitä, joilta ipso facto puuttuu riittävä lääketieteellinen tietämys ja ymmärrys. On vaikea luottaa kotimaisiin thaimaalaisiin lääkäreihin, jotka eivät ole saaneet lisäkoulutusta lännessä.

8.      Sai on kiitollinen poikittaismyeliitistä, joka halvaansi hänet ja johti sairaalaan. Ilman ottamista hänen eturauhassyöpäänsä ei olisi tunnistettu. Hänen syövän varhainen diagnoosi on parantanut hänen selviytymismahdollisuuksiaan. Jos hänen syöpänsä olisi saavuttanut IV-vaiheen, hänen tulevaisuutensa olisi ollut synkkä.

Olen edelleen luottavainen, että Sai selviää ainakin seuraavat 10 vuotta ja että hänen elämänsä on elämisen arvoista.

“Milloin vaiheen IV eturauhassyöpä ei ole vaiheen IV eturauhassyöpä?†Kun diagnoosi on väärä.

Kirjailija: Doc Martyn

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/