U-Tapaon lentokentän yöpaikat saavat vihreää valoa toimiakseen 24 tuntia vuorokaudessa, Pattaya ei sisälly hintaan

Kansallinen -

Thaimaan hallitus on selventänyt, että viihdepaikoille hiljattain myönnetty lupa toimia ympäri vuorokauden U-Tapao International Airport & Eastern Airport City Projectissa ei ulotu lähialueille, kuten Pattaya ja Rayong.

Apulaishallituksen tiedottaja Traisuree Taisaranakul selvensi tätä sunnuntaina 27. elokuuta korostaen, että sisäministeriön äskettäinen ilmoitus Royal Gazettessa koski yksinomaan määriteltyjä paikkoja U-Tapaon lentoasemakompleksissa.

Traisuree korosti, että pidennetyt aukioloajat olivat voimassa vain U-Tapaon lentokentän ja Eastern Airport City -alueen rajoissa. Hän selitti lisäksi, että näiden alueiden ulkopuolella sijaitsevat toimipaikat, kuten Pattaya ja Rayong, jatkaisivat toimintaansa normaalien aukioloaikojen voimassa olevien säännösten mukaisesti sulkemisajoin joko keskiyöllä tai kello 2.

Eastern Airport City Project kattaa 6,500 rai maata U-Tapaon lentokentän alueella. Ympärivuorokautisen toiminnan sallimista koskeva päätös tähtäsi jatkuvaan lentotoimintaan, pääasiassa lentojen välisten matkustajien juomalle lentokentän lounge-tiloissa ja baareissa. Samanlainen sääntö on voimassa Bangkokin alueen Suvarnabhumin lentokentällä.

Hanke on osa aloitetta U-Tapaon lentokentän parantamiseksi, jolloin se asetetaan maan kolmanneksi suureksi kansainväliseksi kaupalliseksi lentoasemaksi Don Mueangin ja Suvarnabhumin lentokenttien rinnalle.

Thaimaa suunnittelee kolmea lentoasemaa yhdistävää nopeaa rautatietä, ja sen tavoitteena on palvella yhdessä jopa 200 miljoonaa lentomatkustajaa vuosittain. Tämän kunnianhimoisen hankkeen on määrä vahvistaa Itäisen talouskäytävän asemaa kohdistettujen teollisuudenalojen ja yritysten keskipisteenä.

U-Tapao International Airport & Eastern Airport City -projekti sisältää matkustajaterminaalit, kauppa- ja maaliikennekeskuksen, lentokoneiden huolto- ja kunnostuskeskuksen, vapaakauppa-alueen, rahtikompleksin ja ilmailun koulutuskeskuksen. Hankkeen kattava laajuus vastaa Thaimaan näkemystä ilmailuinfrastruktuurin ja alueen taloudellisten näkymien parantamisesta.

Samaan aikaan tämä viimeisin kehitys herättää Pattayassa keskustelua siitä, pitäisikö kaupungin viihdepaikkojen antaa toimia ympäri vuorokauden matkailun tukemiseksi.

Eri mieltä olevat huomauttavat, että aukioloaikojen lieventäminen aiheuttaa vain lisää ongelmia, kuten liikenneonnettomuuksia, väkivaltaa ja melusaastetta.

Toisaalta toimenpiteen kannattajat väittävät, että se lisää merkittävästi paikallista taloutta. He uskovat myös, että kaupunki on jo tottunut myöhäisillan juhliin ja että opposition mainitsemat ongelmat ovat hallittavissa. He myös sanovat, että varsinkaan ulkomaalaiset turistit eivät ole tottuneet menemään kotiin keskiyöllä ja että säännölliset varhaiset seisokit ja ratsiat vahingoittavat eloisan matkailukaupungin imagoa.

Pattayan kaupungin Poramese Ngampiches on aiemmin todennut, että kaupungin olisi harkittava huolellisesti edut ja haitat, jotka liittyvät tapahtumapaikkojen lailliseen sallimiseen milloin tahansa, ja jos niin tapahtuisi, se tarvitsee huolellisia vyöhykerajoituksia ja ajatuksia kaikkiin ehdotuksiin.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.