Thaimaan viranomaiset pitävät seminaarin sataman rakentamisesta suurille risteilyaluksille Pattayassa

KUVA: PRPATTAYA

Pattaya -

Thaimaan viranomaiset järjestivät toisen seminaarin maan ensimmäisen laajan kansainvälisen huvijahti-/risteilyalussataman ehdotuksesta Pattayalle.

Seminaari pidettiin 17. elokuuta 2023 Hard Rock -hotellissa Pattayalla, ja sen puheenjohtajana toimi Banglamungin piiripäällikkö Pisit Sirisawasdinkul.

Satama on suunniteltu sijoittuvaksi Bali Hain laiturille, joka on sopiva paikka suurille risteilyaluksille. Satamaan tulee myös matkustajaterminaali sekä muuta sitä tukevaa infrastruktuuria ja palveluita.

KUVA: PRPATTAYA

Pisit totesi, että sataman rakentaminen on osa Thaimaan hallituksen suunnitelmaa lisätä risteilymatkailua maassa. Risteilymatkailu on kasvanut Kaakkois-Aasiassa viime vuosina, ja Thaimaalla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää tätä kehitystä, hän lisäsi.

Sataman odotetaan alkavan rakentamisen vuonna 2026 ja valmistuvan vuonna 2029. Sataman kapasiteetti on jopa 2 miljoonaa matkustajaa vuodessa ja se luo tuhansia työpaikkoja.

KUVA: PRPATTAYA

Sataman rakentaminen on merkittävä investointi Thaimaan matkailualalle ja merkki hallituksen sitoutumisesta tekemään Thaimaasta risteilymatkailun johtava kohde, Pisit totesi.

TPN media huomauttaa kuitenkin, että nämä meneillään olevat kokoukset ovat hyvin varhaisessa suunnitteluvaiheessa ja vaativat vielä monia kokouksia, ympäristövaikutusten arviointeja, lupatarkastuksia, kartoituksia ja paljon muuta ennen kuin rakentamisen edes katsotaan alkavan vuonna 2026.

Muissa uutisissa, mutta tämän alueen suunnitelmista kertovan, Pattaya City on yrittänyt purkaa ravintolan, jonka se väittää olevan laittomasti rakennettu Bali Hain alueelle. Omistaja kuitenkin kiistää tämän ja on uhannut Pattaya Cityä vastaan ​​oikeudenkäynnillä, jos he tunkeutuvat hänen maahansa ja yrittävät purkaa hänen yrityksensä.

Waterfront Condo, Bali Hai Pier -laiturilla sijaitseva paljon paheksuttu projekti ja suuri silmänsärky, josta tehdään säännöllisiä valituksia, on myös sotkeutunut yli sataan oikeudenkäyntiin. Jotkut heistä väittävät Pattayan entisen pormestarin ja kaupungin virkamiehiä korruptiosta ja laittomasti luvan antamisesta suojellulle alueelle rakennettavalle huoneistolle. Waterfrontilla on thaimaalaisten tuomioistuinten laillinen purkumääräys, mutta koska kiistellään siitä, kuka maksaa purkamisen ja meneillään olevat oikeusjutut, asuntoprojektin rauniot kummittelevat toistaiseksi alueella.

Lopuksi, huolimatta jatkuvista huhuista Walking Streetin kohtalosta, jos risteilyterminaali rakennetaan, kaupungin johtajat ja risteilyalusten terminaaliprojektia suunnittelevat ovat jatkuvasti todenneet, ettei maailmankuulua aluetta tai yöelämää aiota purkaa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.