Thaimaan laivastolaiva kärsi vaurioita harjoituksen jälkeen Rayongissa

KUVA: MGR verkossa

LEHDISTÖTIEDOTE:

Thaimaan kuninkaallisen laivaston (RTN) fregatti HTMS Naresuan on tiettävästi vaurioitunut torpedonheittimessä ja pelastuslautoissa äskettäisen laivaston harjoituksen jälkeen Map Ta Phutin teollisuusalueella.

RTN:n tiedottaja Adm Pokkrong Monthatphalin sanoi, että tapaus sattui 26. heinäkuuta fregatin lähtiessä satamasta osallistuttuaan "Naval Security Port and Ship Map Ta Phut Exercise 2023" (NASMEX 2023), kolmipäiväiseen harjoitukseen, jonka tarkoituksena on testata valmiutta. puolustusjärjestelmiä mahdollisia merellisiä uhkia vastaan.

Adm Pokkrongin mukaan vahinko tapahtui, kun fregatin oikea puoli osui vahingossa vasempaan seinän kulmaan. Uhreja ei raportoitu. Tapahtuman johdosta on perustettu komitea, joka tekee perusteellisen tutkinnan ja selvittää onnettomuuden syyn. Laivaston asiantuntijat arvioivat tällä välin fregatin kärsimien vahinkojen laajuutta.

HTMS Naresuan-fregatti on osa Naresuan-luokkaa, Thaimaan kuninkaallisen laivaston ja Kiinan yhdessä suunnittelemaa alussarjaa. Luokan kaksi fregattia, HTMS Naresuan ja HTMS Taksin, otettiin käyttöön joulukuussa 1994 ja lokakuussa 1995, ja ne on tunnustettu RTN:n edistyneimmiksi ja raskaasti aseistetuimmaksi pinta-alukseksi.

Naresuan-luokan fregatit varustettiin myös länsimaisilla moottoreilla ja asejärjestelmillä, mikä mahdollisti paremmat ominaisuudet. Kiina tarjosi Thaimaalle noin kahden miljardin bahtin alennetun "ystävyyshinnan" kahden fregatin rakentamisesta, mikä on huomattavasti vähemmän kuin länsimaisten vastineiden 8 miljardin bahtin hinta.

Naresuan-luokan fregatti, jonka uppouma on noin 3,000 150 tonnia täydellä kuormituksella ja XNUMX henkilöä, on myös varustettu helikopterikannella ja aseistettu Harpoon-laivantorjuntaohjuksilla.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.