Medical Bytes Thailand: No 93, Aina ei ole tarpeen estää jonkun kuolemaa pelastaakseen henkensä

Seuraava on jatkuva lukijoiden lähettämä sarja. Hänen mielipiteensä ovat täysin hänen omiaan.

1. Noin 3 kuukautta sitten Boy, 23-vuotias thaimaalainen, joka puhuu kohtuullista englantia, tuli illalliselle kylpylään. Hän oli kyllästynyt työskentelemään hotellin vastaanottovirkailijana. Hän harkitsi ryhtyvänsä hierojaksi, ja siksi hän vieraili kylpylässä. Hän oli thaimaalaisen pituinen, noin 179 cm ja fyysisesti vankka.

2. Kun hän liittyi meidän kuuden joukkoon, oli selvää, että hän oli ujo. Katselin häntä, kun hän puhui pöytään. Hän puhui ryhmälle, mutta ei katsonut ketään. Hän vaikutti hieman stressaantuneelta. Hänen käytöksensä oli outo.

Minun empatia kysyi häneltä, oliko hänen isänsä pahoinpidellyt häntä hänen kasvaessaan. Hänellä oli.

3. Kun asettuimme ateriaan, hänen käytöksensä tuli selväksi. Kun hänelle puhutaan, hän teki sen ennen vastaamista; katso henkilöä lyhyesti, sulje sitten osittain hänen silmänsä, kallista päätä eteenpäin ja käännä sitä oikealle.

Olin nähnyt tämän käytöksen ennenkin. Kysyin häneltä, oliko hänen isänsä pahoinpidellyt häntä pienenä lapsena. Hänen vastauksensa; "Niin, mistä sinä sen tiedät?"

4. Opiskellessaan lastentautia lääketieteen opiskelijana väkivaltainen isä toi poikansa sairaalaan arvioimaan hänen outoa käytöstään. Kun lapsi istuutui, hän katsoi lyhyesti isäänsä, käänsi katseensa pois ja liikutti päätään samalla tavalla kuin Poika. Isossa-Britanniassa tätä käyttäytymistä kutsuttiin Fixed Awarenessiksi, kehitetyksi systeemiseksi tietoisuudeksi. Pahoinpidelty lapsi skannaa huonetta löytääkseen hyökkääjän, tässä tapauksessa isänsä, sijainnin, ja kääntää sitten päätään peloissaan seuraavasta lyömisestä. Lapsipalvelut poistivat lapsen isältä.

Poika kesti isänsä tyrannillisen psykopatian fyysistä julmuutta ja emotionaalista kauhua koko lapsuutensa ja nuoruutensa. Hän oli vahingoittunut sielu.

5. Aterian päätyttyä lähestyin poikaa. Avasin käteni ja pidin häntä. Hän tunsi olonsa selvästi epämukavaksi ja kumartui eteenpäin estääkseen täyden syleilyn. Vedin pois ja leikkasin hänen päänsä vitsillä. Pyysin häntä halaamaan minua, minkä hän teki. Pidin häntä lujasti vasemmalla kädelläni ja laitoin oikean käteni hänen niskaan. Kuiskasin hänen korvaansa ja toistin; "sinun ei tarvitse enää pelätä", "olet nyt turvassa" ja "Ei tämä ollut sinun syytäsi". Hänestä tuli tunteellinen.

6. Hän vei minut hotellilleni pyöränsä selässä. Kun nousin selästä, taputin häntä hänen olkapäälleen. Muutaman askeleen jälkeen käännyin kiittääkseni häntä nostosta. Katsoin häntä, hänen pupillinsa täysin laajentuneena iltapimeydessä. Hänen silmänsä osuivat minun silmiini. Hän katsoi suoraan silmiini ja tuijotimme toisiamme syvästi noin 10 sekuntia, vaikka se tuntui 10 minuutilta. Tunsin hänen vaurioituneen sielunsa nousevan esiin tukahduttamisen syvyyksistä. Saatoin nähdä ja tuntea hänen syvän kiitollisuutensa. Se oli kaunis vaihto. Eikä puhuttu sanaakaan. Hän heilutti ajaessaan pois.

7. Poika ei liittynyt kylpylään oppimaan perinteistä thai-hierontaa. Hän lopetti työnsä hotellissa, löysi itselleen uuden poikaystävän ja muutti Bangkokiin löytääkseen itsensä ja nauttiakseen todellisen persoonallisuutensa ilmaantumisesta.

8. Älä koskaan aliarvioi inhimillisen toveruuden, ystävällisyyden ja hengellisen jalomielisuuden voimaa. "Ei aina ole välttämätöntä estää ketään kuolemaa pelastaakseen henkensä."

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/