Rayong Move Forward -puolueen kansanedustaja joutuu tutkimaan aiempia rikosrekisteriä

Vaalilautakunta (EY) on ilmoittanut aikovansa nostaa sekä rikos- että siviilioikeudelliset kanteet Move Forward -puolueen kansanedustajaa vastaan, joka oli ehdolla äskettäin 14. toukokuuta järjestetyissä vaaleissa aiemmasta rikostuomisuudesta huolimatta. Kyseinen kansanedustaja Nakhonchai Khunnarong, joka tunnetaan myös nimellä Ice Rayong, oli tuomittu ja tuomittu vankilaan varkaudesta 24 vuotta sitten 20-vuotiaana.

EY:n puheenjohtajan Ittiporn Boonpracongin mukaan perustuslain pykälässä 98 määritellään selkeästi kriteerit kansanedustajaehdokkaille, ja yksi keskeisistä ehdoista on rikostuomion saaneiden henkilöiden estäminen tietyin edellytyksin. Hän sanoi, että Nakhonchai Khunnarongin ehdokas olisi sen vuoksi pitänyt hylätä.

Lisäksi eduskuntavaaleissa ehdolle asettuminen kelpaamattomuutensa tiedosta huolimatta voidaan katsoa kansanedustajan vaalilain 151 §:n mukaiseksi rikokseksi. EY totesi, että ehdokas voidaan saattaa vastuuseen kaikista kampanjansa aikana aiheutuneista kuluista siviili- ja kauppalain 420 §:n mukaisesti.

Nakhonchai ilmoitti julkisesti eroavansa 27. heinäkuuta tunnustettuaan aiemman rikostuomion, joka johtui varkaustapauksesta lokakuussa 1999. Hän muisteli, että juhliessaan ystävien kanssa hän löysi naisen rannekellon pöydältä ja poliisi pidätti hänet yrittäessään tutkia asiaa. se. Nakhonchai väitti syyttömyytensä, mutta väitti allekirjoittaneensa tunnustuksen tietämättään ollessaan poliisin pidätyksessä. Tämän seurauksena hänet tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen, vaikka hänen tuomionsa puolitettiin hänen tunnustuksensa vuoksi.

EY ilmoitti olevansa täysin tietoinen kansanedustajan eroilmoituksesta, mutta sanoi, että se ei ole estänyt heitä harkitsemasta rikossyytteiden mahdollisuutta kansanedustajavaaleja koskevan lain pykälän 151 mukaisesti. Virasto EC pohtii myös siviilioikeudenkäyntiä vaatiakseen korvausta lisävaalien kustannuksista.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston NNT lehdistötiedote.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/