Thaimaan ilmatieteen laitos varoittaa sateesta

Thaimaa -

Thaimaan meteorologinen laitos (TMD) on varoittanut sateen lisääntymisestä erityisesti Thaimaan itä- ja eteläosissa sekä korkeista aalloista Thaimaan merillä.

TMD on julkaissut ilmoituksen seitsemän päivän sääennusteesta perjantaista (21. heinäkuuta) 26. heinäkuuta 2023. Kohtalainen monsuuni on Thaimaan pohjois-, koillis- ja yläkoillisosassa. Voimakas lounaismonsuuni peittää Andamaanienmeren ja Thaimaanlahden.

Sadetta on monin paikoin Thaimaassa, erityisesti itä- ja eteläosissa. Andamaanienmerellä aallot ovat jopa kolme metriä korkeat ja yli kolme metriä korkeat ukkosmyrskyalueilla.

Riskialueilla olevien ihmisten tulee olla tietoisia äkillisistä tulvista. Eteläisen Thaimaanlahden veneiden tulee liikkua varoen. Thaimaanlahden yläosassa ja Andamaanienmerellä olevien veneiden tulisi pysyä mailla.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt The Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.