Thaimaa ja Kiina järjestävät yhteisiä sotilasharjoituksia

Lehdistötiedote:

Thaimaa ja Kiina ovat aloittaneet sarjan yhteisiä sotaharjoituksia, joissa ovat mukana niiden ilmavoimat, armeijat ja laivastot. Heinä-syyskuussa järjestettävien harjoitusten tavoitteena on tehostaa yhteistyötä ja edistää alueellista rauhaa ja vakautta.

Ensimmäinen "Falcon Strike 2023" -harjoitus alkoi 9. heinäkuuta ja on vuosittainen yhteinen ilmataisteluharjoitus, jonka tavoitteena on vahvistaa Thaimaan ja Kiinan ilmavoimien yhteistyötä. Avajaiset pidettiin Udon Thanin lentotukikohdassa ja jatkuvat 21. heinäkuuta asti. Falcon Strike suoritettiin aiemmin vuosina 2015, 2017, 2018 ja 2019, ennen kuin se keskeytettiin pandemian vuoksi.

Harjoitukseen osallistuvia thaimaalaisia ​​lentokoneita ovat muun muassa Gripen 39 C/D, Alpha Jets ja Saab 340 AEW hävittäjät, kun taas Kiinassa on käytössä J-10C/S, JH-7 A/AII, J-11B/S ja KJ-500 hävittäjät. .

Falcon Strike -tapahtuman jälkeen 16. elokuuta - 2. syyskuuta Thaimaan ja Kiinan armeijoiden erityiset sodankäyntiyksiköt osallistuvat Joint Strike 2023 -harjoitukseen Lop Burin maakunnassa. Tätä seuraa "Blue Strike", yhteinen merivoimien harjoitus, joka on suunniteltu 3.-10. syyskuuta Chon Burin, Rayongin ja Chanthaburin maakunnissa. Blue Strike -harjoitus järjestetään kahden vuoden välein Thaimaan ja Kiinan vuorotellen isäntänä.

Laivastoharjoituksiin valmistautuvien kiinalaisten sotalaivojen ja amfibio-alusten odotetaan saapuvan Sattahipiin Chon Burin maakuntaan 31. elokuuta.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.