Talousasiantuntijat ovat huolissaan uuden Thaimaan hallituksen muodostamisen viivästymisestä

KUVA: Pita Limjaroenrat - พิธา ลิ้มเจริญรัตน์

Thaimaan kauppakamarin yliopisto (UTCC) on varoittanut, että kaikki pääministerin nimittämisen ja uuden hallituksen muodostamisen viivästykset voivat vaikuttaa kielteisesti Thaimaan talouteen.

UTCC:n presidentti Thanavath Phonvichai totesi, että yliopiston äskettäiset yritystutkimukset paljastivat huolenaiheita hallituksen pitkäkestoisesta muodostusprosessista, joka voi haitata uuden talouden elpymistä edistävän talouspolitiikan toteuttamista.

UTCC ennustaa, että jos vaalit ja hallituksen muodostaminen tapahtuvat elo- tai syyskuussa, taloudellinen vaikutus jää vähäiseksi, koska se jää nykyisten budjettikehysten rajoihin, jolloin investointisuunnitelmat voivat edetä suunnitellusti. Jos hallituksen muodostaminen kuitenkin jatkuu lokakuuhun asti, budjetointiprosessi saattaa siirtyä ensi vuoden toiselle neljännekselle, mikä hidastaa talouskasvua.

UTCC totesi myös, että jos pääministeriehdokkuuden ja hallituksen muodostaminen sujuu mutkattomasti ja ilman suuria protesteja mahdollistaen investointiehdotusten toteuttamisen, talous saattaa kasvaa 4 %. Jos valintaprosessi ja hallituksen muodostaminen kuitenkin kohtaavat voimakkaita protesteja, jotka saavat muut maat antamaan matkustusvaroituksia, se voi johtaa 10 miljoonan kansainvälisen vierailijan vähenemiseen vuoden toisella puoliskolla. Tämä johtaisi 500 miljardin bahtin menetykseen matkailutuloissa ja 1 prosentin laskussa BKT:ssa, mikä kumpikin olisi haitallista Thaimaan taloudelle.

Myös Thai Industries Federation (FTI) ilmaisi huolensa tilanteesta ja totesi, että ulkomaiset sijoittajat saattavat viivästyttää sijoituksiaan poliittisen turbulenssin vuoksi. Se korosti talouden elvyttämisen tärkeyttä pandemian jälkeen ja toivoi, että mahdolliset poliittiset erimielisyydet saadaan ratkaistua parlamentissa niin, että kaikki puolueet toimivat maan etujen mukaisesti.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston NNT lehdistötiedote.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/