Thaimaasta tulee kansainvälisten elokuvantekijöiden hotspot

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaa on osoittautunut houkuttelevaksi kohteeksi ulkomaisille elokuvantekijöille, sillä maassa kuvattiin tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana yli 200 kansainvälistä elokuvaa, joiden tulot olivat 1.84 miljardia bahtia.

Apulaishallituksen tiedottaja Tipanan Sirichana julkisti rohkaisevat luvut 29. kesäkuuta ja korosti hallituksen horjumatonta tukea Thaimaan mainostamiselle ihanteellisena paikkana maailmanlaajuisille elokuvatuotannoille.

Yksi viimeisimmistä Thaimaassa kuvatuista ulkomaisista elokuvista on Warner Bros Discoveryn tuotanto, joka keskittyy thaimaalaisen keittiön ympärille. Thaimaalainen tähtipari Prin “Mark” Suparat ja Kimberley Anne Woltemas ovat pääosissa tässä yhdysvaltalaisessa tuotannossa, joka esittelee maalauksellisia paikkoja eri puolilla maata. Elokuva on tarkoitus esittää HBO:lla ja HBO Go:lla, mikä korostaa entisestään Thaimaan vetovoimaa kuvauskohteena.

Tipananin mukaan 222 ulkomaisen elokuvan tuotto tammi-kesäkuun 16. välisenä aikana heijastelee alan vahvaa kasvua. Elokuvatuotannon määrä kasvoi 12:lla viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna, mikä osaltaan kasvatti liikevaihtoa 132.8 miljoonaa bahtia.

Vuodesta 2016 lähtien Thaimaa on isännöinyt noin 740 elokuvatuotantoa, joiden kokonaistulot ovat 4.86 ​​miljardia bahtia. On huomattavaa, että jopa Covid-19-pandemian asettamien haasteiden keskellä valtakunnassa tapahtui 121 elokuvan kuvausta. Hallitus pitää Thaimaassa kuvaamista tuottoisena maan pehmeän vallan edistäjänä ja tärkeänä tulonlähteenä.

Hallitus hyväksyi mahdollisuudet 7. helmikuuta ehdotuksen käteisalennusten nostamisesta Thaimaata kuvauspaikkana käyttäville elokuvatuottajille. Käteisalennuksia nostettiin 15 prosentista ja 20 prosentista 20 prosenttiin ja 30 prosenttiin kahdeksi vuodeksi. Lisäksi elokuvakohtaisen käteisalennuksen kattoa nostettiin 75 miljoonasta bahtista 150 miljoonaan bahtiin. Nämä toimet ovat onnistuneesti houkutelleet useammat elokuvantekijät valitsemaan Thaimaan ensisijaiseksi kuvauskohtekseen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.