Thaimaan tiede- ja teknologiasekakomitean kokous

LEHDISTÖTIEDOTE:

Yhdysvaltojen ja Thaimaan hallitukset julkaisivat seuraavan lausunnon tekstin Yhdysvaltojen ja Thaimaan tiede- ja teknologiasekakomitean kolmannen kokouksen jälkeen.

22. kesäkuuta 2023 Yhdysvallat ja Thaimaan kuningaskunta kokoontuivat Bangkokiin tieteen ja teknologian kolmatta sekakomitean kokoukseen (JCM) vahvistaakseen edelleen tiedeyhteisöjemme välistä kumppanuutta.

Valtamerien ja kansainvälisten ympäristö- ja tiedeasioiden (OES) virkaa tekevä apulaissihteeri Jennifer R. Littlejohn johti keskustelua apulaisprofessori Pasit Lorterapongin, Ph.D, Thaimaan korkeakoulutus- ja tiedeministeriön apulaiskanslerin kanssa. ja innovaatio (MHESI). Vt. apulaissihteeri Littlejohn kiitteli maidemme välistä vahvaa 190 vuoden diplomaattista yhteistyötä ja korosti, kuinka tiede- ja teknologiayhteistyö on esimerkki Yhdysvaltojen ja Thaimaan yhteistyön molemminpuolisista hyödyistä.

JCM-aiheet keskittyivät keskeisiin tiede- ja teknologiapolitiikkaan ja tutkimuksen painopisteisiin, mukaan lukien energia- ja ilmastonmuutoksen hillitseminen; tarttuvat ja ei-tarttuvat sairaudet; biologinen monimuotoisuus; maatalous; vesi; ilmastonmuutokseen sopeutuminen; STEM-koulutus ja yrittäjyys; innovaatioputki; ja ympäristönsuojelu ihmisten ja talouksien hyödyksi.

Yhdysvaltain valtuuskuntaan kuului johtajia ja asiantuntijoita Department of Energy (DOE), National Science Foundation (NSF), US Geological Survey (USGS), Smithsonian Institution, Center for Disease Control (CDC), US Department of Agriculture (USDA), Yhdysvallat. Kauppa- ja kehitysvirasto (USTDA), Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen virasto (USAID) ja Yhdysvaltain ulkoministeriö. Osallistuvia Thaimaan virastoja olivat National Science and Technology Development Agency (NSTDA), Thaimaan tieteellisen ja teknologisen tutkimuksen instituutti (TISTR), kansallinen innovaatiovirasto (NIA), National Science Museum Thailand (NSM), Thaimaan biotieteiden huippuyksikkö ( TCELS), energiaministeriö, opetusministeriö, luonnonvara- ja ympäristöministeriö, maatalous- ja osuuskuntaministeriö, kansanterveysministeriö sekä korkeakoulutus-, tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeriö.

JCM kutsuttiin koolle Amerikan yhdysvaltojen hallituksen ja Thaimaan kuningaskunnan hallituksen välisen tieteellistä ja teknistä yhteistyötä koskevan kahdenvälisen sopimuksen nojalla, joka allekirjoitettiin alun perin vuonna 2013 ja jota jatkettiin vuonna 2018.

Kuten ulkoministeri Blinken ja varapääministeri ja ulkoministeri Don vahvistivat vuoden 2022 Yhdysvaltojen ja Thaimaan välisessä strategista liittoa ja kumppanuutta koskevassa tiedonannossa, Yhdysvallat ja Thaimaan kuningaskunta ovat vankkumatta sitoutuneet keskinäisen luottamuksen, keskinäisen kunnioituksen ja yhteinen mielenkiinnon kohde. Näitä kahta maata muovaa yhteinen historia ja yhteiset arvot, ja niitä ankkuroi yhteinen sitoutuminen kestävän, osallistavan demokratian rakentamiseen ja ihmisoikeuksien edistämiseen. Kolmas Yhdysvaltain ja Thaimaan välinen JCM edustaa tieteen ja teknologian yhteistyötä koskevien kahdenvälisten kahdenvälisten vuoropuhelujen elpymistä, kun laajennamme ja vahvistamme yhteistyötämme. Jatkuva tieteellinen sitoutuminen ja ihmisten väliset suhteet Yhdysvaltojen ja Thaimaan välillä eivät ainoastaan ​​vie molempia talouksia eteenpäin, vaan myös johtavat kohti kestävämpää tulevaisuutta kaikille kansalaisille.

Yhdysvallat ja Thaimaan kuningaskunta asettavat etusijalle tutkimuksen ja kehityksen, joka hyödyttää kansalaisiamme ja perustuu yhteiseen sitoutumiseen tieteellisiin perusarvoihin ja periaatteisiin, mukaan lukien avoimuus, läpinäkyvyys, rehellisyys, tasapuolisuus, reilu kilpailu, objektiivisuus ja demokraattiset arvot. Molemmat osapuolet pyrkivät luomaan osallistavia tieteellisiä tutkimusyhteisöjä pohtimaan tieteellisen yhteistyön periaatteiden säilyttämisen tärkeyttä, kuten kansainvälisen tiedeyrityksen eheyden ja turvallisuuden edistämistä, sekä kannustamaan kaikkien alojen tutkijoita ja organisaatioita osallistumaan yhteistoimintaan.

Tämä JCM vahvisti molempien maiden sitoutumisen jatkamaan tiivistä kumppanuutta ja koordinointia tiede- ja teknologiayhteistyössä.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.