Move Forward -puolue jatkaa keskustelua minimipalkan korotuksesta thaimaalaisten pienyritysjohtajien kanssa

Pienet ja keskisuuret yrittäjät suunnittelevat tapaamista Move Forward -puolueen (MFP) pääministeriehdokkaan kanssa myöhemmin tässä kuussa pohtiakseen ehdotusta minimipalkan korottamiseksi.

Thaimaan pk-yritysten liitto on ilmoittanut tapaamisesta pääministeriehdokas Pita Limjaroenratin kanssa 13. kesäkuuta, ja esityslista keskittyy hänen ehdotukseensa nostaa vähimmäispalkka 450 bahtiin päivässä. Tämä palkankorotus oli MFP:n vaalikampanjansa aikana esittämä keskeinen politiikka, koska se lupasi ottaa uuden verokannan käyttöön 100 ensimmäisen toimikautensa aikana.

Thaimaan pk-yritysten liiton pääsihteeri Norathep Boonkep totesi, että ehdotetulla palkankorotuksella voi olla merkittävä vaikutus yritysten omistajiin, joilla on jo korkeat toimintakustannukset. Pk-yritykset työllistävät tällä hetkellä yli 12 miljoonaa työntekijää.

Norathep kuitenkin selvensi, että liitto ei vastusta ehdotusta suoraan, vaan toivoo pääsevänsä sopivaan tahtiin kattavien keskustelujen ja olemassa olevan kolmenvälisen mekanismin avulla. Lisäksi Norathep ilmaisi liiton kiinnostuksen osaamisperusteisten palkkojen käyttöönotosta, sillä korkeasti koulutetut työntekijät voisivat merkittävästi edistää elinkeinoelämän kehitystä.

Hän totesi myös, että pk-yritykset ovat edelleen toipumassa pandemiasta ja että toisen vuosipuoliskon talousnäkymät vaikuttavat lupaavilta, mikä johtuu suurelta osin matkailualan jatkuvasta elpymisestä.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/