Medical Bytes, Thaimaa: Onko Thaimaassa hyvää samarialaisten suojelua?

Medical Bytes, Thaimaa nro 6: Onko Thaimaassa laupiaasta samarialaista suojelua?

Alkuperäinen julkaistu 27th helmikuuta 2020. Julkaistu uudelleen luvalla 3.

1. Vaimoni keskeytti yhtäkkiä tapahtumattoman aamucappuccinon klo 10.00 Pattayassa; "on tapahtunut onnettomuus". Juoksin Soi Buakhaon, Pattaya Sai Songin risteykseen, jossa sekajoukko farangeja ja thaimaalaisia ​​oli kokoontunut tiellä makaavan köyhän Farangin uhrin ympärille.

2. 78-vuotias irlantilainen ulkomaalainen makasi asfaltilla keskellä risteystä, joka on yksi Pattayan vilkkaimpia ja likaisimpia, missä Aasian haju on koskaan läsnä. Saavuttuani väkijoukon keskelle kysyin hänen nimeään, hän vastasi; Pattayassa nimeni on irlantilainen! Häneen oli törmännyt auto, joka työnsi hänet pois moottoripyörästään. Hän ei käyttänyt kypärää. Hänen niskansa tutkittiin hyvin ja käsivarsissa ja vasemmassa jalassa oli vapaaehtoisia liikkeitä. Sillä hetkellä paikalle saapui poliisi. Huolimatta vaimoni vastalauseista, että olin lääkäri, meitä kaikkia käskettiin seisomaan ja odottamaan päivystyshoitajia, jotka oli kutsuttu paikalle Pattayan julkisesta sairaalasta, joka sijaitsee vain korttelin päässä. Kun joukko siirtyi takaisin, Irishin oikea jalka tuli näkyviin upseerille. Irish oli saanut haavan oikean polvensa takaa alas pohkeen sisäpuolelta nilkkaan, jossa haavan aiheuttanut sivupeili oli upotettu. Hieman järkyttynyt poliisi jatkoi ohjaamaan ruuhkaista liikennettä.

3. Vaimoni varoitti minua puuttumasta asiaan. Väkijoukossa ollut thaimaalainen oli riisunut vyönsä ja aikoi kietoa sen tiukasti Irishin reiden ympärille. Pysäytin hänet. Sitten poistin sivupeilin ja kiinnitin moottoripyörän, joka jäi loukkuun hänen jalkansa. Hänen lihansa oli repeytynyt ja pohkeen lihakset paljastuneet, samoin kuin hänen nilkkaluunsa. Sairaanhoitajia odotellessa johtaja Witherspoonsista juoksi onnettomuuteen köyden kanssa, myös pysäyttämään verenvuotoa. Kehotin häntä olemaan sitomatta jalkaansa. Ei vieläkään sairaanhoitajia. Irish oli ollut asfaltilla 45 minuuttia paljastuneen haavan kanssa. Lämpötila nousi, samoin kuin lämpö tiellä.

4. Lopulta kaksi "hätäsairaanhoitajaa" käveli nurkan takana, katsoi lyhyesti hänen jalkaansa ja suuntasi sitten huomionsa hänen kaulaan, ja toinen piti päätään tukiasennossa. Tämä tapahtui siitä huolimatta, että vaimoni ilmoitti heille thaikielellä, ettei hänen kaularankansa ollut vahingossa vaurioitunut. Toinen sairaanhoitaja kutsui ambulanssin. Noin 15 minuutin kuluttua hoitajat vain lähtivät, näennäisesti siksi, että he eivät puhuneet englantia ja heillä ei ollut lääkinnällisiä laitteita, mitä he eivät. Ilman kehittyvää kriisiä, poliisi pysyi kiireisenä liikenteessä.

5. Pyysin siteitä. Nyt oli välttämätöntä poistaa Irish kuumalta asfaltilta. Sidoin hänen haavansa ja me neljä siirsimme hänet varjoon polun yli, paikallisen 7/11:n ulkopuolelle. Vaimoni laittoi tyynyn hänen päänsä alle yrittääkseen tehdä hänen mukavuudestaan. Odotimme ambulanssia, joka kesti ikuisuuden, hyvin 30 minuuttia. Poliisi ei sanonut mitään jatkaessaan liikenteen ohjaamista.

6. Ambulanssivirkailija näki, että irlantilainen oli Farang, hän kieltäytyi viemästä häntä julkiseen sairaalaan, vain 150 metrin päässä tiestä. Sen sijaan hän soitti yksityiseen sairaalaan ambulanssin lähettämiseksi

7. Tuntia myöhemmin yksityinen ambulanssi saapui. Välillä saapui Irishin vaimo. Hänellä ei ollut yksityistä vakuutusta, ja hänen hoitonsa arvioitiin maksavan 1 600,000 miljardia. Ambulanssin lähtiessä mietin, selviytyisikö Irish tästä koettelemuksesta. Hänen vihansa oli ilmeinen, hänen haavansa oli jätetty paljastumaan saastaisiin olosuhteisiin ja hän oli ollut asfaltilla aivan liian kauan. Onneksi hänen reisiään ei ollut sidottu. Valtimoverenvuotoa ei ollut, vain laskimotihkua repeytyneestä lihasta. Siksi sidontaa ei tarvittu valtimoverenvuodon pysäyttämiseksi. Ottaen huomioon aikavälin, jos hänen reisinsä olisi sidottu, hän on saattanut menettää sen jalkansa.

8. Tämä tapaus sai minut ryhtymään vapaaehtoiseksi Thaimaan kuninkaaksi poliisiksi. Siinä roolissa, hätätilanteissa, minulla on valta toimia. Mutta etujeni suojelemiseksi minua neuvottiin kuvaamaan kaikki interventiot. Kun Farangit ovat mukana, thaimaalaisilla on kyky rakentaa mitä törkeimmät näkemykset onnettomuuksista. Ja Thaimaassa ei ole laupiaan samarialaisen suojelua.

Tämän artikkelin kirjoitti alun perin Doc Martyn Buriram Medical Clubille. Hänen lausuntonsa ja mielipiteensä ovat täysin hänen omiaan.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/