Thaimaan rojalistit kokoontuvat Yhdysvaltain suurlähetystöön ja pyytävät Yhdysvaltoja lopettamaan puuttumisen Thaimaan politiikkaan

KUVA: Kapook

Kansallinen -

Ryhmä thaimaalaisia ​​rojalisteja kokoontui Yhdysvaltain suurlähetystön eteen eilen, 24. toukokuuta, kehottaen Yhdysvaltoja lopettamaan puuttumisen Thaimaan politiikkaan ja maan monarkian instituution heikentämisen.

Mielenosoitus seurasi Thaimaan konservatiivisten uutistoimistojen raportteja, jotka jatkuvasti väittivät, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu (CIA) oli puuttunut Thaimaan vaaleihin 14. toukokuuta varmistaakseen Move Forward -puolueen perustamisen.-vaalit voittanut puolue-hallituksessa.

Todisteena väitetystä sekaantumisesta mielenosoittajat toivat esiin Yhdysvaltain suurlähettilään Robert Godecin "kehotuksen" Thaimaan hallitukselle julkistaa pikaisesti vaalitulokset, jonka hän kirjoitti vaalien jälkeisenä päivänä.

Yhdysvaltain suurlähettiläs kirjoitti: ”Eilen kymmenet miljoonat ihmiset osallistuivat äänestykseen eri puolilla Thaimaan kuningaskuntaa – vaalitarkkailijoina, kyselyn työntekijöinä, tiedotusvälineiden jäseninä, ehdokkaina ja mikä tärkeintä äänestäjinä. Thaimaan pitkäaikaisena ystävänä ja liittolaisena Yhdysvallat odottaa innolla lopputuloksia.

Vastauksena vetoomukseen Godec tapasi mielenosoittajat henkilökohtaisesti hyväksyäkseen heidän valituksensa eilen. Sitten hän kirjoitti Twitterissä: "Kiitin heitä (mielenosoittajia) saapumisesta ja toistin, että Yhdysvallat kunnioittaa Thaimaan monarkian instituutiota ja suurta kunnioitusta, jossa thaimaalaiset pitävät kuninkaallista perhettä."

Hän jatkoi: "Painotin, että USA:lla ei ollut toivottua tulosta vaaleissa eikä se tue puoluetta tai ehdokasta. Odotamme innolla työskentelyä Thaimaan demokraattisesta prosessista nousevan hallituksen kanssa. Thaimaan kansan tulee yksin valita, kuka heitä hallitsee."


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.