Thaksin joutuu vankilaan, jos hän palaa Thaimaahan, varapääministeri sanoo

Kansallinen -

Entisen pääministerin Thaksin Shinawatran, joka asuu tällä hetkellä omassa maanpaossa Dubaissa, on suoritettava tuomionsa vankilassa, ei kotiarestissa, jos hän palaa kotiin Thaimaahan, varapääministeri Wissanu Krea-ngam sanoi.

Wissanu vastasi Thaksinille uusin twiitti, jossa hän vannoo palaavansa kotiin ennen 74. syntymäpäiväänsä 26. heinäkuuta ja sanoi, että entinen pääministeri on vangittava, jos hän palaa.

Thaksin twiittasi olevansa valmis käymään läpi oikeusprosessin vastineeksi siitä, että hän on kotona perheensä ja lapsenlapsensa kanssa.

Wissanun mukaan, joka on myös Thaimaan lakien asiantuntija, Thaksinin tapauksia on kolmenlaisia.

Ensimmäinen tyyppi koski tapauksia, joissa tuomioistuimet olivat jo antaneet tuomion, mutta Thaksin ei ollut palannut Thaimaahan rangaistukseksi. Toinen tyyppi koski tapauksia, joissa tuomioistuimen päätökset olivat vielä vireillä. Kolmas tyyppi koski tapauksia, joissa tuomioistuimet olivat jo todenneet Thaksinin syyttömäksi.

Väliaikainen varapääministeri vaati, että Thaksin joutui joutumaan vankilaan, koska hän pakeni maasta eikä ollut osallistunut oikeuden istuntoihin. Wissanun mukaan Thaimaassa matkustettaessa vapautettava ja vapauttava takuu ei myöskään olisi oikeutettu.

Hän sanoi myös, että entistä pääministeriä ei voitu asettaa kotiarestiin, kuten aikaisemmissa raporteissa sanottiin. "Vangit on lähetettävä valtion pidätyskeskuksiin, eikä heitä voida asettaa kotiarestiin", Wissanu sanoi.

Kuninkaallisen armahduksen osalta oikeudellinen asiantuntija selitti, että kuninkaallisia armahduksia on kahta luokkaa – ensimmäinen on viranomaisten pyytämä tuomittujen puolesta ja toinen on niitä, joita yksittäiset vangit vaativat rangaistuksensa lieventämistä.

Yksilöiden on istuttava vähintään kahdeksan vuotta tai kolmasosa vankeusajastaan ​​saadakseen kuninkaallisen armahduksen. Thaksinin tapauksessa junta syrjäytti hänet virastaan ​​vuonna 2006, ja hän on asunut siitä lähtien maanpaossa.

Thaksin sanoo haluavansa palata kotiin hoitamaan tyttärensä uusinta lasta, Thasin-nimistä poikaa. Thaksin väittää, että hän ei halua olla mukana politiikassa, mutta monet kriitikot ovat eri mieltä.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.