Valtava maastopalo Nakhon Nayokissa edelleen ratkaisematta

Kansallinen -

Thaimaan virkaatekevä pääministeri Prayut Chan-o-cha on määrännyt lainvalvontaviranomaisia ​​tiukentamaan toimenpiteitä metsäsytyttäjiä vastaan ​​valtavan tulipalon seurauksena, joka nielaisee useita vuoria Nakhon Nayokin maakunnassa Koillis-Thaimaassa.

Khao Chaplu -vuori Nakhon Nayokissa sekä useat viereiset vuoret ovat liekkien peitossa kesämyrskyn aikana tiistai-iltana 28. maaliskuuta alkaneen metsäpalon seurauksena.

Tulipalo, joka palaa noin 700 rain korkeudella vuorista, puhalsi voimakkaista tuulista ja saavutti viime yönä viereisen Khao Laemin vuoren huipulle, joka näkyi kaukaa.

Vaikka evakuointikäskyjä ei ole vielä annettu, lähimmät yhteisöt asuvat vain 400-500 metrin päässä vaarallisesta tulipalosta.

Palomiehet ja kansallispuistoosaston metsäpaloryhmä yrittävät yhdessä tukahduttaa palon katastrofien ehkäisy- ja lieventämisosaston KA-32-helikopterien avulla. Viranomaiset sanoivat kuitenkin, että heillä on vaikeuksia päästä tietyille alueille sen mäkisen maaston vuoksi.

Wildlife Rescue Center 1 ilmoitti, että ihmiset, jotka havaitsivat paloa paenneita villieläimiä, voivat soittaa hätänumeroon 1362 ja pyytää apua 24 tuntia vuorokaudessa.

Samaan aikaan talonmies Prayut Chan-o-cha seuraa tiiviisti metsäpalotilannetta, joka ei ole tapahtunut vain Nakhon Nayokin maakunnissa vaan myös Chiang Maissa ja Chiang Raissa lehdistön ajan.

Väliaikainen pääministeri on määrännyt asianomaiset virastot lisäämään paikallisten tietoisuutta uhanalaisesta maastopalosta.

Lainvalvontaviranomaisten on myös valvottava tiukasti lakeja metsänsytyttäjiä tai maanviljelijöitä vastaan, jotka ovat saattaneet polttaa maatalousjätettä, mikä on sekä metsäpalojen että karsinogeenisen PM2.5-hieno pölytilanteen syy, joka on vaivannut Koillis-Thaimaassa viikkoja.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.