Medical Bytes, Thaimaa Numero 77; "Elämän tuki ja elämän tukeminen".

Medical Bytes, Thaimaa nro 77; "Elämän tuki ja elämän tukeminen".

Kirjoittaja: Doc Martyn Pattaya Medical Clubista, entisestä Buriram Medical Clubista

Michaelin anoppi Yai on 60-vuotias. Michaelin lanko Sai on 35-vuotias.

1. Michael otti minuun yhteyttä 7. lokakuutath 2022. Hän pyysi minua tapaamaan Yaita.

Tarina: Noin 10 vuotta sitten Yai kehitti epäsäännöllisen sydämen sykkeen, eteisvärinän (AF). Hänet hoidettiin asianmukaisesti Buriram Public Hospitalissa ja hänelle laitettiin varfariinilääke, joka "ohentaa verta" estääkseen veritulpan siirtymisen hänen sydämessään aivoihinsa.

Elokuun alussa 2022 Yai romahti. Hän löi päänsä kaatuessaan ja kaatui tajuttomaksi. Putoaminen oli vakava ja hän vuoti verta aivoihinsa. Varfariinin antikoagulanttivaikutuksesta johtuen hänen päänsä sisäinen verenvuoto oli runsasta. Seuraavana päivänä neurokirurgit avasivat hänen kallonsa, kallonpoiston, puristaakseen ja vakauttaakseen verenvuotoa.

Hän pysyi teho-osastolla, elämisen tukena, 2 kuukautta. Hän kotiutui syyskuun lopussa, jolloin hän pystyi hengittämään spontaanisti, katso kuva 1.

2. Michael saapui Buriramiin 13. lokakuutath, Kävin Yaissa sinä päivänä.

Yai oli erittäin huonovointinen. Trakeostomia, virtsarakon katetri ja nenä-mahaletku, jotka kaikki tarvittiin Life Supportiin, olivat edelleen paikallaan. Hän tuskin oli tajuissaan; hänen vasteensa tuskallisiin ärsykkeisiin oli minimaalinen. Kraniotomia oli parantunut, mutta verenvuoto hänen aivojensa oikealle puolelle oli aiheuttanut vaurioita hänen aivoihinsa, mikä johti aivohalvaukseen; vasemmanpuoleinen hemipareesi.

Lisäksi hänellä oli kuumetta, hän oli hypoksinen, eikä hän kyennyt yskimään puhdistaakseen keuhkojaan. Yai ei enää tarvinnut elämän tukea, hän tarvitsi tukea elämäänsä.

3. Sai, hänen poikansa, oli hänen ainoa hoitajansa. Hänen huolenpitonsa oli ollut huolellista ja rakastavaa. Siitä huolimatta, kahden viikon aikana, jolloin hän oli ollut kotona, hänen yleiskuntonsa oli heikentynyt hitaasti. Hän oli kuolemassa.

Tukeakseni hänen elämäänsä neuvoin seuraavaa:

i. Hänen nouseva 37.6 asteen kuume viittasi kehittyvään rintainfektioon, johon antibiootit aloitettiin samana päivänä. Hänen kuumeensa laskeutui seuraavana päivänä.

Infektiot, erityisesti rinnassa ja virtsarakossa/munuaisissa, ovat yleisiä kuolinsyitä tällaisissa vaarantuneissa tilanteissa.

Ohjasin Sain mittaamaan ja tallentamaan Yain lämpötilan 4x/vrk ja välittämään tallenteet minulle.

ii. Hänen pulssihappinsa (PO2) oli vain 92 % (normaali vaihteluväli 97-100 %).

Sairaalan ohjeiden mukaisesti; ‘jos hän voi hengittää spontaanisti, hän ei tarvitse happea’, Sai oli sammuttanut happikoneen sänkynsä vieressä.

Tämä oli huono neuvo. 2 prosentin PO92 on erittäin riittämätön. Hypoksia vaikutti hänen tietoisuustasonsa heikkenemiseen ja teki hänet alttiiksi infektioille.

Hypoksia heikentää kehon kykyä parantaa itseään. Käytämme ylipainehappikammioita, joita käytetään sukeltajille, joilla on paineenalennussairaus, esimerkiksi parantamaan vakavia haavoja; diabeettiset haavaumat.

Yain happihoito palautettiin.

iii. Teho-osastolla oleskelunsa jälkeen Yai tarvitsi riittävää ravitsemustukea. Ylistin Ensuren hyveitä, tieteellisesti johdettuja kokonaisravitsemuskorvikkeita, joita käytetään länsimaisissa sairaaloissa. Suosittelin tätä sairaalan toimittaman keitoksen päälle.

Keitteen resepti:

Hiilihydraatti 40 %: proteiini 20 %: rasva 35 %

1000kcal/1000cc

Kurpitsa: 2 kauhaa

Kananrinta: 8 tl

Munat: 2

Soijapapu: 2 tl

Sokeri: 3 teelusikallista

Suolaa: Vähän

iv. Katetripussissa oleva virtsa piti tarkistaa päivittäin. Minulle piti ilmoittaa, jos virtsassa oli sameutta tai värin muutosta. Tällaiset muutokset viittaavat infektioon.

v. Ota paikallinen fysioterapeutti 2-3 kertaa viikossa auttamaan Yaita puhdistamaan rintansa ja mobilisoimaan kehoaan. 

vi. Lähde täyspitkä tromboembolinen leikkaus sukat DVT:n eli veritulpan estämiseksi. Täyspitkät sukat ovat parempia kuin polven alapuolella olevat sukat, koska vaaralliset DVT:t, jotka siirtyvät keuhkoihin aiheuttaen keuhkoembolian, nousevat reidestä, eivät pohkeesta.

vii. Liikuta Yaita säännöllisesti painehaavojen estämiseksi.

4. Sai seurasi näitä ohjeita kirjaimellisesti. Hänen hoitonsa oli poikkeuksellista ja vaativaa. Hän jopa korjasi viallisen happikoneen, kun se epäonnistui.

5. Kolme päivää myöhemmin, 16th Lokakuu Michael lähetti minulle viestin; ‘Hänen yleiskuntonsa näyttää paljon paremmalta…Hän on ehdottomasti valppaampi, silmät aukeavat useammin ja seuraa asioita nyt, mieluummin kuin aiempi tyhjä tuijotus’.

Hänen happihoitonsa uudelleen aloittaminen oli parantanut sekä hänen tietoisuuttaan että kognitiivisia toimintojaan.

6. Maanantaina 31. lokakuuta Michael lähetti minulle tämän valokuvan Yain edistymisestä, katso kuva 2. Yai selviytyisi.

7. Mutta katastrofi iski. Lokakuun 29th Sai katosi kotoa pulloon. Sain sisko, Michaelin vaimo, oli raivoissaan. Kun hän palasi kotiin 24 tuntia myöhemmin, hän oli edelleen voimakkaasti päihtynyt.

Sain tilanteen psykodynamiikka: Hän on sinkku, työtön, 35-vuotias, joka asuu edelleen kotona. Hänen äitinsä oli ollut teho-osastolla 2 kuukautta. Kotiutumisen jälkeen hän otti hoitajan roolin. Hänellä ei ollut lääketieteellistä tai sairaanhoitokokemusta, mutta hän tarjosi kuitenkin ylivertaista hoitoa äidilleen, joka pysyi vakavasti sairaana. Mutta jos hän kuolisi, se olisi hänen mielessään hänen harteillaan.

Kun liityin mukaan, Sai seurasi ohjeitani loistavasti. Hänen tarjoamansa hoidon taso oli parempi kuin mitä hän olisi saanut sairaalassa. Itse asiassa hänen huolenpitonsa tuki ja pelasti hänen hengen.

Joten miksi hän lähti "kävelemään"?

Stressi 1: 3 kuukautta sitten hänen äitinsä joutui mahdollisesti kuolemaan johtavaan onnettomuuteen, josta ei ollut takeita toipumisesta.

Stressi 2: Yain kotiutumisen jälkeen Saista tuli hänen ainoa hoitajansa 24/7. Hän oli vastuussa äitinsä elämästä. Häntä vaadittiin suorittamaan tehtäviä, jotka olivat hänelle täysin vieraita; sänkykylvyt, likaisten lautasliinojen vaihtaminen, virtsapussien tyhjentäminen, muutamia mainitakseni.

Stressori 3: Hänelle annettiin vain vähän neuvoja äitinsä hoitamisesta. Mutta hänen mielestään jos hän olisi kuollut, se olisi ollut hänen syynsä.

Oikealla hoidolla Yain terveys parani. Hän aikoi elää. Sitten Sai katosi. Hän ei kadonnut, koska hän ei enää jaksanut, hän katosi, koska hän tarvitsi, saanko sanoa, ansaitun tauon.

Hän pelasti äitinsä hengen. Hänen pitäisi olla ylpeä tästä saavutuksesta. Hän on hyvä poika ja hyvä mies.

8.      Thaimaahan jäämisen jälkeen olen ollut mukana kolmessa muussa vastaavassa tapauksessa. Jokaisessa tapauksessa, kun Life Support ei enää ollut tarpeen, potilas palautettiin perheen kotiin. Ja jokaisessa tapauksessa perheelle oli vähän, jos ollenkaan, koulutusta potilaan elämän tukemisesta. Optimaaliset tulokset; Sekä "Elämän tuki että elämän tukeminen" ovat tärkeitä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/