Kaksi thaimaalaista salametsästäjää pidätettiin suojattujen valvontaliskojen ja kilpikonnien kaupankäynnistä

Kansallinen -

Poliisi ja viranomaiset luonnonvara- ja ympäristörikososastosta pidättivät tiistaina kaksi thaimaalaista miestä suojeltujen eläinten kaupasta. Yli 100 monitoriliskojen ja kilpikonnien ruhoa takavarikoitiin.

Helmikuun 28. päivänä Thaimaan viranomaiset tekivät ratsian taloon U-Thongin alueella Suphan Burin maakunnassa saatuaan vihjeen huolestuneilta asukkailta, että talon omistaja purkaa laittomasti osiin ja käytti kauppaa suojeltuilla eläimillä.

Kodin omistaja, joka on tunnistettu 73-vuotiaaksi Mon Nerajateeksi, pidätettiin talossa sekä 32 elävän veden monitoria, 59 monitoriliskon ruhoa ja 28 kilpikonnan ruhoa. Myös väitetty ostaja, 67-vuotias Prasit Lekphet, löydettiin ja otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Thaimaan villieläinten säilyttämistä ja suojelua koskevan lain mukaan Aasian vesimittarit, joita yleisesti kutsutaan vesimonitoriksi, luokitellaan suojelluiksi villieläimiksi. Myös takavarikoidut etanansyöjäkilpikonnat, suokilpikonnat ja siamilaiset merikilpikonnat ovat suojeltuja lajeja. Villieläinten suojelu- ja suojelulain rikkojat voivat saada jopa 10 vuoden vankeusrangaistuksen, miljoonan bahtin sakon tai molemmat.

Mon ja Prasit saivat syytteen osien 17, 29, 89 ja 92 rikkomisesta. Viranomaiset sanoivat, että ruhot tuhottaisiin myöhemmin, kun taas elävät eläimet siirrettäisiin Khao Sonin villieläinten kasvatusasemalle Ratchaburin maakunnassa.

Viranomaiset kiistivät laajalle levinneitä uutisia, joiden mukaan monitorien ruhoista olisi tehty lihapullia myytäväksi kaikkialla Thaimaassa.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.