Pattayan Thai-Bangladeshi-yhteisö vietetään kansainvälistä äidinkielen päivää

Pattaya, Thaimaa-

Pattaya Thai-Bangladeshi -yhteisö vietti kansainvälistä äidinkielen päivää viime tiistaina 21. helmikuuta 2023 Pattayalla.

Tapahtuma pidettiin klo 7 Unique Regency -hotellissa, joka sijaitsee osoitteessa Pratumnak Soi 30 Pattayalla, ja siihen osallistui kymmeniä paikallisia asukkaita, arvostettuja vieraita ja Pattaya Thai-Bangladeshi -yhteisön jäseniä.

Voit lukea lisää kansainvälisestä äidinkielen päivästä täältä. Juhla järjestetään maailmanlaajuisesti, ja Yhdistyneet Kansakunnat tunnustaa sen virallisesti päiväksi edistää kaikkien maailman kansojen käyttämien kielten säilyttämistä ja suojelua Unescon mukaan. Se on erityisen tärkeä Bangladeshille, koska päivä oli heidän aloitteensa. Bangladeshlaiset taistelivat banglan kielen tunnustamisesta 1952-luvun lopulla ja 1956-luvun alussa Itä-Bengalissa (nykyinen Bangladesh), joka huipentui vuonna XNUMX tapahtuneeseen tapaukseen, jossa Pakistanin silloinen hallitus, joka halusi tehdä urdusta ainoan kansalliskielen, avasi tulen mielenosoituksiin ja mielenosoituksiin, jotka vastustivat päätöstä olla tekemättä bengalista valtionkieltä, tappaen viisi ihmistä ja haavoittaen satoja. Vuonna XNUMX bengalin kielestä tehtiin vihdoin Pakistanin valtionkieli vuosien protestien, mielenosoitusten ja aktivismin jälkeen.

Siitä lähtien erityisesti bangladeshilaiset ovat viettäneet päivää seremonioilla ja havainnoilla, joilla muistetaan kielensä ja muistetaan äidinkielensä puolesta taistelijoita. Päivä merkitsee kuitenkin kaikkia kieliä ja oman äidinkielen säilyttämisen tärkeyttä. Lisää päivästä voit lukea täältä.

Tapahtumaa leimasivat useat intohimoiset puheet vieraiden puhujilta englanniksi, bengaliksi ja thaimaalaksi, ja siinä nähtiin myös useita seremonioita, musiikkia, kulttuuritoimintaa ja herkullinen illallinen, jonka Thai Bangladeshi -yhteisö valmisti Pattayalla.

Tässä kuvagalleria tapahtumasta:

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/