Op-Ed: Matkailu Thaimaassa

KUVA: Prachachat

Bangkok – Viimeaikaiset uutiset Kiinan rajojen uudelleen avaamisesta olisivat musiikkia Thaimaan matkailualan korville. 

Ennen pandemiaa merkittävä osa ulkomaisista turisteista tuli Kiinasta. CNN:n mukaan vuonna 2019 yli 25 % Thaimaan ulkomaisista turisteista oli Kiinasta.

Pandemian aikana, kun Kiinan hallitus lukitsi maan rajat, Thaimaassa ei vierailtu käytännössä yhtään kiinalaista turistia.

Kiinalaisten turistien tärkeyttä korostettiin, kun hallituksen ministerit ja virkamiehet menivät Suvarnabhumin lentokentälle tervehtimään ensimmäistä erää kiinalaisia ​​turisteja Kiinan rajojen uudelleen avaamisen jälkeen.

Thaimaan valtiovarainministeri ennustaa Thaimaan talouden kasvavan 3.8 prosenttia vuonna 2023.

Kiistatta Thaimaan talouden elpyminen olisi riippuvainen matkailusta.

Matkailualan menestymisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää palkata lisää matkailualan työntekijöitä, rakentaa maailmanluokan tiloja ja varmistaa matkailijoiden turvallisuus.

On myös huomionarvoista, että Thaimaan matkailuala on voittanut hyvämaineisia palkintoja tunnustuksena sen matkailustandardeista.

Lääkärimatkailun suosio kasvaa paitsi Thaimaassa vierailemassa sen kauniissa temppeleissä ja rannoista sekä nauttimassa sen kulttuurista ja ruoasta.

Myös muiden maiden matkailuun liittyvät virastot ja organisaatiot ovat tehneet yhteistyötä Thaimaan kanssa lisätäkseen matkailua molemmissa maissa.

Pandemian aikana työntekijät lopettivat matkailualan työpaikkojen puutteen ja alaa kohtaan tunnetun pelon vuoksi.

Nyt kun matkailuala elpyy, työvoimasta on pulaa, ja monet ovat haluttomia palaamaan alalle. Thaimaan valtiovarainministeri uskoo, että työvoimapula on ongelma maan taloudelle.

Hotellit ja matkailualan yritykset palkkaavat lisää henkilöstöä, erityisesti kiinaa puhuvia työntekijöitä.

Esimerkiksi CM Paradise Tour palkkasi äskettäin enemmän kiinalaisia ​​kuljettajia ja oppaita tuomaan turisteja ympäri Chiang Main kuuluisaa Doi Suthep -temppeliä ja luontokohteita.

Suvarnabhumin lentoasema on parantanut tiloja ottamalla käyttöön enemmän lähtöselvityspisteitä, avaamalla matkatavaroiden luovutustilat aikaisemmin, näyttämällä enemmän kiinalaisia ​​kylttejä ja palkkaamalla lisää maahanmuuttohenkilöstöä.

Myös kielen tulkkeja palkattiin kiinalaisen uudenvuoden aikaan.

Thaimaa rakentaa 290 miljardin bahtin suuruisen ilmailukaupungin ja muuttaa U-Tapaon lentokentän modernisoiduksi kansainväliseksi lentoasemaksi, joka yhdistää Suvarnabhumin ja Don Mueangin lentokentille.

Itäisen talouskäytävän komitean pääsihteeri uskoo, että U-Tapaon lentoasema houkuttelee vähintään 3 miljoonaa turistia vuosittain, mikä lisää talouteen 75–100 miljardia bahtia vuosittain.

Ilmailukaupunkiin tulee myös lentokoneiden huolto- ja korjauskeskus, logistinen infrastruktuuri ja matkailupalvelut.

Matkailuvierailujen lisääntyessä Thaimaan pääministeri pyysi turvallisuusviranomaisia ​​vahvistamaan turvatoimia.

Turistien houkuttelemiseksi matkailijoiden turvallisuuden turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Asia Responsible Enterprise Awards 2022 -tapahtumassa Thaimaan matkailuviranomaiselle myönnettiin Social Empowerment -palkinto. Palkinto myönnetään tunnustuksena kestävän kehityksen ja yritysten yhteiskuntavastuun takaamiseksi.

Pandemian aikana Thaimaan matkailuviranomainen järjesti Phuket Sandboxin, uudelleen avaamisen mallin, joka auttoi houkuttelemaan turisteja ja varmistamaan terveysvaatimusten täyttymisen.

Phuket Sandboxin menestyksen myötä Thaimaata toivotaan edelleen kehitettävän globaalina lääketieteen keskuksena.

Asia Responsible Enterprise Awards 2022 -kilpailun lisäksi Thaimaa voitti myös 14. vuotuisen Agoda Gold Circle Awards (GCA) -kilpailun.

Thaimaa nousi kärkeen, koska siellä on eniten GCA-palkintoja saaneita hotelleja. Palkinnot myönnetään hinnan, palvelun ja tarjotun arvon perusteella.

Thaimaan pääministeri toisti myös, että kärkipaikan voittaminen on osoitus Thaimaan matkailualan korkeasta sopeutumiskyvystä ja maailmanluokan palveluista.

Bangkok Dusit Medical Services (BDMS) uskoo, että Thaimaan sairaanhoitomatkailu kukoistaa, kun valtion tuki ja yleinen tietoisuus terveydenhuollosta ovat lisääntyneet.

BDMS:n toimitusjohtaja toisti Bloomberg Business Summitissa, että Thaimaassa on oikea liiketoimintaympäristö kehittää lääketieteellistä matkailua.

Äskettäin Thaimaan hallitus valtuutti yhden vuoden viisumijärjestelmän, jotta ulkomaalaiset voivat nauttia sen terveyspalveluista.

Lisäksi Thaimaa toivoo voivansa isännöidä Phuket Expo 2028 -tapahtumaa, jossa Phuket muutetaan lääketieteen keskukseksi, jossa on huippuluokan lääketieteelliset tilat.

Äskettäin Korean matkailujärjestö ja Thaimaan matkailuviranomainen ovat molemmat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan edistääkseen yhteistyötä matkailun alalla.

Ennen pandemiaa Etelä-Korea oli Thaimaan neljänneksi suurin matkailumarkkina.

"2023-2024 Korea-Thailand Mutual Visit Years" -kampanja pyrkii parantamaan keskinäistä matkustamista mainoskampanjoiden, lentojen laajentamisen ja teknologian avulla.

Esimerkiksi Thaimaan matkailuviranomainen ja Korean Air allekirjoittivat yhteistyöpöytäkirjan lentoreittien lisäämisestä Thaimaan kaupunkeihin ja maakuntiin.

Arvioiden mukaan ainakin 1.1 miljoonaa eteläkorealaista matkustaa Thaimaahan tänä vuonna.

Joulukuussa 2022 vihittiin välilaskuton Air Canada -lento Vancouverin ja Bangkokin välillä.

Tämä on ainoa non-stop matka Pohjois-Amerikan ja Thaimaan välillä. Lento Vancouverista Bangkokiin kestää noin 16 tuntia.

Chiang Main, Phuket ja Bangkokin lisäksi turistit vierailevat myös paikoissa, kuten Koh Samuissa ja Krabissa.

Suuri joukko turisteja havaitaan vierailemassa Wharf Samuissa, joka on yksi Koh Samuin näkyvimmistä katumarkkinoista. Markkinoilla on tarjolla thaimaalaisia ​​tuotteita ja ruokia, kuten Somtam ja Pad Thai.

Covid-rajoitusten poistamisen jälkeen turistit palaavat nyt takaisin Krabin saarille.

Siellä on suosittuja nähtävyyksiä, kuten Emerald Pool, Phi Phi -saaret ja Koh Lanta, joista turistit voivat nauttia, ja tarjolla on aktiviteetteja, kuten snorklausta, laitesukellusta ja melontaa.

Thaimaan keskuspankki odottaa tänä vuonna noin 25.5 miljoonaa ulkomaalaista matkailijaa.

Tämä on merkittävä hyppy viime vuoden 11.15 miljoonasta ulkomaanmatkailijasta.

Reutersin mukaan matkailusektorin elpyminen on mahdollistanut Bahtin vahvistumisen noin 5.4 % dollaria vastaan.

-=-=–=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=

Kirjoittajan nimi: Ong Bo Yang

Elämäkerta

Olen tällä hetkellä maisteriopiskelija, pääaineenani ohjelma- ja projektihallinnan maisteri Warwickin yliopistossa.

Olen kirjoittanut 23 julkaisua 14 ASEAN-uutismedialle, mukaan lukien kambodžalainen The Phnom Penh Post, Filippiinien Daily Tribune, Singaporen The Business Times, thaimaalainen Bangkok Post ja vietnamilainen VNExpress.

Voit tarkastella julkaistuja artikkeleitani tästä linkistä:

https://linktr.ee/aseanwriter

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/