UNWTO sanoo, että maailmanlaajuinen matkailu palautuu Covidia edeltävälle tasolle vuonna 2023

KUVA: Dailynews - เดลินิวส์ออนไลน์/ ภมร มานะพรชัย

Kansallinen -

YK:n Maailman matkailujärjestö (UNWTO) on raportoinut maailmanlaajuisen matkailutalouden odotettua voimakkaammasta elpymisestä ja ennustanut, että maailmanlaajuinen matkailu palautuu pandemiaa edeltävälle tasolle vuonna 2023.

Noin 917 miljoonaa turistia eli kaksinkertainen määrä vuoteen 2021 verrattuna matkusti kansainvälisesti, mutta tämä oli UNWTO:n tietojen mukaan edelleen 63 prosenttia pandemiaa edeltävästä tasosta vuonna 2019. Kaikesta huolimatta kansainvälisten turistien määrä nousi 80-95 prosenttiin koronavirusta edeltävästä tasosta vuonna 2023, sanoi UNWTO:n pääsihteeri Zurab Pololikashvili viitaten tukahdutettuihin vaatimuksiin matkustaa Aasian ja Tyynenmeren alueella, erityisesti Kiinasta.

Kiinan uudelleen avaamisella olisi merkittävä rooli Aasian matkailun elpymisessä, kun taas Yhdysvaltain dollarin vahvistuminen hyödyttäisi monia matkailukohteita maailmanlaajuisesti, erityisesti Euroopassa, koska euron suhteellinen heikkous suhteessa dollariin.

Kiinalaisten turistien puuttuminen Zero-Covid-politiikan vuoksi oli vetänyt alas maailmanlaajuiset matkailumarkkinat ja vaikuttanut moniin Aasian maihin, mukaan lukien Thaimaahan. Mutta nyt, kun politiikka on käytännössä poissa, kiinalaisten turistien odotettiin helpottavan Aasian taloutta, mutta he olivat silti riippuvaisia ​​lentomatkustuskustannuksista, viisumisäännöistä ja Covid-19-rajoituksista tietyissä maissa, kuten Intiassa, Japanissa tai Etelässä. Korea.

Eurooppa oli edelleen maailman suosituin matkakohde viime vuonna, ja sinne saapui 585 miljoonaa turistia, mikä on lähes 80 % epidemiaa edeltävästä tasosta.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.