Mielipide: Kukaan ei voittanut viimeaikaisen Covid-19-rokotteen romahduksen jälkeen pääsyä Thaimaahan

Sosiaalista mediaa ja mediaa yleensäkin Thaimaassa on viimeisten kolmen tai neljän päivän aikana hallinnut yksi pääaihe – vaadittu dokumentaatio todisteesta Covid-19-rokotteen saamisesta Thaimaahan.

Tarkemmin sanottuna pääkysymys oli muutoksen äkillisyys monille matkustajille ja sitten jatkuvasti muuttuneet säännöt ja ohjeet viime viikonloppuna, mikä aiheutti laajaa hämmennystä ja turhautumista matkustajien keskuudessa.

Lopussa, kuten tässä näkyy, dokumentointivaatimus hylättiin, mutta ei ennen, mikä todennäköisesti saa monet matkustajat peruuttamaan matkansa kokonaan ja aiheuttavat laajaa vahinkoa matkailualalle.

Vaatimus otettiin alun perin käyttöön, koska Thaimaan hallituksen virkamiehet kansanterveysministeri Anutin Charnvirakulin johdolla halusivat "ei syrjiä" yhtäkään maata ottamalla käyttöön Covid-rajoituksia. Tarkemmin sanottuna tämä tarkoitti sitä, että Kiinaa ei haluttu syrjiä mahdollisten poliittisten kysymysten välttämiseksi.

Kiina tietysti avasi rajansa uudelleen ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen tällä viikolla, jolloin matkailu ja vierailijat voivat virrata jälleen. Tämä on hyvä uutinen matkailualalle, koska Kiinan osuus Thaimaan vierailijoista ennen koronavirusta oli noin XNUMX prosenttia, mikä on suurin kaikista maista.

Tämän uudelleenavaamisen myötä kuitenkin heräsi huoli Covid-19:n mahdollisesta uudelleen puhkeamisesta, koska Kiina kärsii tällä hetkellä ensimmäisestä suuresta laajalle levinneestä epidemiasta Covid Zero -viruksen poistamisen jälkeen. Monet länsimaat asettivat kiinalaisia ​​turisteja vastaan ​​erityisiä rajoituksia koronaviruksen varotoimenpiteenä, mikä sai Kiinan hallituksen reagoimaan vihaisesti. Thaimaa halusi epätoivoisesti välttää tämän ongelman samalla kun rauhoitti hermostuneita kansalaisia ​​mahdollisen uuden Covid-aallon vuoksi.

Loppujen lopuksi kuitenkin yhden maan rauhoittaminen hyvin lyhyellä varoitusajalla päätyi vain ärsyttämään ja suututtamaan lähes kaikkia muita, koska äkillisesti otettiin käyttöön uusia Covid-vaatimuksia kaikille kahden päivän varoitusajalla.

Minimizerit verkossa sosiaalisen median kommenteissa esittivät lausuntoja, kuten "Se on vain rokotteen kestävyysvaatimus" tai "Ota vain laukaus", mutta tämä ei huomioinut sitä, että ilmoitus tehtiin vain muutaman päivän varoituksella ja vain Thaimaan siviili-ilmailuviranomaisen kautta. , välttäen virallisia ilmoituksia Royal Gazettelta tai Thaimaan matkailuviranomaiselta. Jos matkustaja ei seuraisi tarkasti thaimaalaista mediaa, mitä valtaosa ei seuraa, hänellä ei olisi ollut aavistustakaan uusista vaatimuksista. Todellakin ilmestyi raportteja monista hämmentyneistä matkustajista, jotka kieltäytyivät pääsemästä lennolle, koska heillä ei ollut tai he tiesivät, että heillä oli oltava Covidia koskevia asiakirjoja. Monet olivat rokotettuja, mutta heillä ei ollut todisteita mukanaan.

Koska vaatimuksia koskevien todisteiden painoarvo asetettiin viime hetkellä yksinomaan lentoyhtiöille sääntöjen ja määräysten muuttuessa, tämä vain lisäsi hämmennystä ja massiivisia epäjohdonmukaisuuksia matkustajien joutuessa uhriksi.

Lopulta Thaimaa teki todennäköisesti oikean päätöksen ja poisti rokotedokumentaatiovaatimukset, mutta kukaan ei voittanut tästä romahduksesta. Ei Thaimaa, jonka imago ja maine turistien keskuudessa vaurioitui äkillisen käänteen ja käänteen seurauksena. Ei turisteja, joista monille jäi katkera maku tilanteesta ja monet, joiden unelmamatkat peruuntuivat joko yksin tai lentoyhtiöiden hylkäämisen takia. Ei edes Kiina, sillä koko tapahtuma loi synkän pilven sen päälle, minkä olisi pitänyt olla positiivista, heidän paluunsa Thaimaahan kolmen pitkän vuoden jälkeen.

Otetaanko opiksi tästä valtavasta sekaannuksesta viime päivien aikana? Se jää nähtäväksi, mutta aikaisempien tulosten perusteella se on epätodennäköistä.

Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/