Opposition Move Forward -puolueen progressiivinen alkoholilaki tapettiin kolmannessa käsittelyssä kahdella äänellä

KUVA: Thai News Pix

Kansallinen -

Oppositio Move Forward -puolueen (MFP) Progressive Liquor Bill, jolla pyritään muuttamaan valmisteverolakia Thaimaan viinateollisuuden vapauttamiseksi, epäonnistui kahdesti parlamentin kolmannessa käsittelyssä eilen 3. marraskuuta.

Lakiesitys hylättiin äänin 177-174 ensimmäisellä äänestyskierroksella ja sitten 196-194 toisella nimenhuutoäänestyksellä. Nimenhuutoäänestystä pyysi MFP:n Bangkokin kansanedustaja Natthaphong Ruengpanyawut, joka perusteli tarvitsevansa toisen äänestyksen tulosten vahvistamiseksi, koska äänimarginaali oli alle 25 ääntä.

Tämä päätti virallisesti vielä yhden opposition lakiesityksen; MFP:n johtaja Pita Limjaroenrat ja MFP:n kansanedustaja Taopiphop Limjittrakorn ja Progressive Liquor Billin tärkein kannattaja sanoivat kuitenkin jatkavansa taistelua pienpanimoiden oikeuksien puolesta ja vaativansa muutoksia alkoholintuotantoa koskevaan ministeriön asetukseen siltä varalta, että he voittivat seuraavat parlamenttivaalit todennäköisesti toukokuussa 2023, ja he saivat olla vastuussa.

Hallitus antoi ministeriön määräykset alkoholin ja oluen tuotannon valvonnan helpottamiseksi 1. marraskuuta, vain päivää ennen kuin MFP:n lakiesitys, jolla pyritään helpottamaan vastaavaa asiaa, tuli eduskunnan käsittelyyn 2. marraskuuta.

Tätä pidettiin laajalti hallituksen poliittisena toimenpiteenä MFP-lain hyväksymisen estämiseksi.

Ministeriön määräysten sisältö sisältää mm.

  • Vaatimuksen poistaminen vähintään 10 miljoonan bahtin rekisteröidystä pääomasta oluen, viinin, kuohuviinin ja kotioluen tuotantoluvan saamiseksi sekä olutuotannon 100,000 XNUMX litran vuotuisen vähimmäistuotantokapasiteetin poistaminen
  • Pienten ja keskisuurten tislaamoiden perustamista ja enintään 200 litran viinalitraa vuodessa, mutta ei kaupallisiin tarkoituksiin tarkoitettujen, yli 20-vuotiaiden henkilöiden ja oikeushenkilöiden lupien saamista koskevia rajoituksia

Säännökset kieltävät edelleen kotimaiseen kulutukseen tuotetun alkoholin myynnin tai jakelun.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.