Keltanauhatauti löydettiin koralliriutoista Sattahipin ja Samaesarnin saarilla Chonburissa

KUVA: Matichon Online

Chonburi -

Chonburin meri- ja rannikkoresurssien osasto on lisännyt partiointiaan sen jälkeen, kun Sattahipin ja Samaesarnin saarten koralliriutoista löydettiin keltainen nauhatauti.

Meri- ja rannikkoresurssien tutkimuskeskus Thaimaan itäisellä ylemmällä lahdella havaitsi taudin 13. lokakuuta meri- ja rannikkoresurssien osaston pääjohtajan Attaphon Charoenchansan mukaan.

KUVA: Matichon Online

Keltanauhatauti on Attaphonin mukaan korallitauti, joka hyökkää ja tappaa korallipesäkkeitä. Taudin syy vaihtelee korallien saastumisesta, liikakalastuksesta ja ilmastonmuutoksesta johtuvasta stressistä. Sairaus voi levitä korallista toiseen.

Ensisijaisena ratkaisuna Meri- ja rannikkoresurssien ministeriö liittyi Naval Division 1:n ja muiden asiaankuuluvien virastojen kanssa erottamaan tartunnan saaneet korallit hyvistä leviämisen estämiseksi.

Attaphon sanoi, että osasto ei ole vieläkään kyennyt paikantamaan taudin tarkkaa syytä; siksi hän kehotti Sattahipin asukkaita, turisteja tai sukeltajia, jotka törmäävät tartunnan saaneisiin koralleihin, soittamaan numeroon 1362. Linja on miehitetty 24 tuntia.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.