Op-Edin mielipideartikkeli: Kestävä kehitys Kaakkois-Aasiassa

Asiantuntijat ovat jatkuvasti toistaneet, että ilmastonmuutos on eksistentiaalinen uhka, joka vaikuttaa jokaiseen maanosaan ja saattaa syrjäyttää puolet maailman väestöstä.

Siksi maailma on siirtymässä kohti vihreämpää energiaa ja vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Vuosittaisen Kaakkois-Aasian ilmastonäkymätutkimuksen mukaan Kaakkois-Aasian ihmiset haluavat eliminoida hiilen tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. Tämä johtuu ensisijaisesti hiilen purkamisesta lämpöä sitovaa höyryä, joka saastuttaa ilmaa prosessissa.

Tästä lähtien Kaakkois-Aasian maiden on ehdottomasti investoitava puhtaaseen ja uusiutuvaan energiaan, jotta lämpötilat eivät nouse yli 2 celsiusastetta.

Suurimmat uusiutuvat energialähteet ovat vesi-, aurinko- ja tuulivoima.

ASEAN-ministerit ovat kokoontuneet ja vaihtaneet keskustelua ympäristöasioista ja ilmastonmuutoksen torjumisesta.

ASEANin 55. ulkoministerikokouksessa Kaakkois-Aasian ministerit vahvistivat sitoutumisensa Pariisin sopimukseen ja Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastonmuutosta koskevaan puitesopimukseen.

Kaakkois-Aasian maat tunnustavat ilmastoyhteistyön vahvistamisen ensisijaisen tärkeäksi erityisesti ilmastorahoituksessa ja kapasiteetin kehittämisessä ilmastosopimuksissa asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kaakkois-Aasian maiden ilmastoyhteistyön vahvistamiseksi toivotaan, että Bruneissa vihitään käyttöön ASEANin ilmastonmuutoskeskus. ASEAN-maat voivat yhdessä etsiä ratkaisuja ilmastonsietokyvyn parantamiseksi ja saastumisen vähentämiseksi, erityisesti hiilidioksidipäästöistä.

Elokuussa 2022 Singaporessa pidettiin 15. vuosittainen Brunei-Singapore-vierailuvaihto, jossa molempien maiden ministerit keskustelivat ympäristöasioista.

Molemmat maat jakoivat parhaita käytäntöjä ilmanlaadusta ja vesivarojen hallinnasta ja sopivat myös yhteistyön lisäämisestä ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä puhtaan ja kestävän ympäristön luomisessa.

Kahdenvälistä kumppanuutta ympäristöasioiden ja ilmastonmuutoksen alalla koskevaa yhteisymmärryspöytäkirjaa muutettiin vastaamaan molempien osapuolten velvollisuutta torjua ilmastonmuutosta yhdessä.

Muuten kuin tapaamisten ja vaihtojen järjestämisellä, investoinneilla, ilmastotutkimuksella, ilmastoraportoinnilla, luonnonsuojelulla ja sumujen torjunnalla on merkitystä ympäristön suojelemisessa ja ilmastonmuutoksen ehkäisyssä.

Kambodžan pääministeri Hun Sen ehdotti vuoden 2022 ASEAN-johtajuus- ja kumppanuusfoorumissa vihreiden investointialueiden perustamista Kaakkois-Aasiaan, jossa kehitetään vihreämpiä energiainnovaatioita ja maat voivat hyödyntää resursseja kestävästi.

Vihreät investointivyöhykkeet innostavat hallituksen päättäjiä ja yritysjohtajia suunnittelemaan kestäviä politiikkoja ja liiketoimintamalleja.

On huomionarvoista, että Kambodžan talouskehitysrahasto perustettiin rahoittamaan tutkijoita kestävän kehityksen politiikan suositusten laatimiseen.

Singapore perusti Center for Climate Research Singaporen (CCRS) analysoimaan paremmin ilmasto- ja sääolosuhteita. CCRS:n Climate Impact Science Research Program myöntää 23.5 miljoonan dollarin arvosta rahoitusta ilmastonmuutoksen vaikutusten tutkimukseen.

Kun ASEAN-maat pyrkivät vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja käsittelemään ilmastonmuutosta, Kaakkois-Aasian yritykset pyrkivät menestymään hyvin ilmastoon liittyvissä tiedottamisessa, kuten energiankulutuksessa, täyttääkseen kestävyysstandardit.

Kuudesta Kaakkois-Aasian maasta Malesia, Singapore ja Thaimaa ovat menestyneet parhaiten, koska näissä maissa on tiukemmat säännöt. Tämä käy ilmi NUS Business Schoolin ja Global Reporting Initiativen tekemästä tutkimuksesta.

Singaporen pörssi ja Thaimaan pörssi edellyttävät, että listattujen yritysten on hallinnoitava vuosittaista vastuullisuusraportointia. Jälkimmäisellä on kattavat resurssit ja valmennus, jotta yritykset voivat perehtyä kestävän kehityksen raportointiin.

Malesian tiedeakatemia ennusti, että luonnonsuojelu voisi mahdollisesti tuottaa hyötyä yli 2.19 biljoonan dollarin arvosta vuosittain.

Luonnonsuojelualoitteet, kuten metsien ja merien suojelu, lisäisivät työllisyyttä ja tulotasoa.

Esimerkiksi Keo Seima Wildlife Sanctuaryssa Kambodžassa toteutettu suojeluprojekti on johtanut metsien ja 40 uhanalaisen lajin suojeluun, mikä on luonut 449 työpaikkaa.

Malesian Tun Mustapha -meripuisto säilyttää koralliriuttoja, kaloja ja eläimiä. Puisto ei ole vain luonut työpaikkoja, vaan myös lisännyt paikallista matkailua.

Singapore Institute of International Affairs (SIIA) mukaan on mahdollista, että sumu voi vaikuttaa Indonesiaan, Malesiaan ja Singaporeen vuonna 2022.

Viime vuosikymmenen aikana usva on ollut toistuva ongelma ASEAN-maissa, erityisesti Indonesiassa, Malesiassa ja Singaporessa. Singaporen kestävän kehityksen ja ympäristöministeri Grace Fu toistaa, että usvaisuuden torjumiseksi voidaan tehdä enemmän.

SIIA:n puheenjohtaja Simon Tay uskoo, että kansainvälinen yhteistyö on ratkaisevan tärkeää tasapainon löytämiseksi taloudellisen pyrkimyksen ja ympäristönsuojelun välillä.

Metsänvalvonta ja laitonta polttoa vastaan ​​toteutetut oikeudelliset toimet olisivat välttämättömiä sumujen estämisessä.

Ilmastohätätilanteen vuoksi Kaakkois-Aasialla on kiireellinen tarve tehdä yhteistyötä myös molempien suurvaltojen Kiinan ja Yhdysvaltojen kanssa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Kiinan Belt and Road -aloite on omaksunut kestävän kehityksen edistämällä uusiutuvaa energiaa ja lopettanut uusien hiilihankkeiden rahoituksen. Koska Kiina on uusiutuvan energian kansainvälinen edelläkävijä, kaikki kolme osapuolta voivat hyödyntää Kiinan kokemusta ja tehdä yhteistyötä planeetan pelastamiseksi.

Trumpin hallinnon aikana Yhdysvallat vetäytyi ilmastoneuvotteluista. Siitä huolimatta Amerikka on Bidenin hallinnon alaisuudessa liittynyt uudelleen Pariisin sopimukseen ja toivoo voivansa johtaa maailmaa ilmastotoimissa.

Elokuussa 2022 Yhdysvaltain presidentti Joe Biden allekirjoitti inflaation vähentämislain, joka tarjoaa 369 miljardin dollarin rahoituksen puhtaaseen energiaan.

Koska ilmastonmuutos vaikuttaa ihmiskuntaan ja vaarantaa ihmishenkiä, kaikki kolme osapuolta voivat tehdä monenvälistä yhteistyötä kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi ja kestävän kehityksen sisällyttämiseksi ulkopolitiikkaansa. Tämä on mahdollista tutkimalla vähähiilisiä ja uusiutuvan energian ratkaisuja.

Tämä lisää lopulta taloudellista kilpailukykyä ja lisää kummankin osapuolen pehmeää valtaa.

Kirjoittajan nimi: Ong Bo Yang

Elämäkerta

Olen tällä hetkellä maisteriopiskelija, pääaineenani ohjelma- ja projektihallinnan maisteri Warwickin yliopistossa.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/