Vaihtelevat vuodenajat Thaimaassa tarjoavat valtavia mahdollisuuksia villieläinten, lintujen ja matelijoiden havainnointiin

Vuodenajat "muuttuvat"!

 Meillä on ollut sateinen kausi! Ja se ei selvästikään ole vielä ohi… 

 Yksi vuodenaikojen vaihteluista on se, että voimme alkaa tarkkailla eläimistön muutoksia, joita tapahtuu vuosittain näiden ajanjaksojen aikana. On tiettyjä lajeja, jotka ovat helpommin nähtävissä tiettyinä vuodenaikoina, ja nyt on hyvä aika kokeilla joitain noista myöhäisen märkäkauden otuksista. Esimerkiksi matelijoita ja tiettyjä lintulajeja on hyvä etsiä juuri nyt.  

 Pian tulee kuiva kausi ja siellä on monia lajeja, joita tavataan pääasiassa tuona ajanjaksona. Nisäkkäät näkyvät parhaiten kuivina aikoina, jolloin vettä on vähän vähemmän. Ja kylminä kuukausina villieläinten tarkkailuun on yhä enemmän vaihtoehtoja. Tällä hetkellä näemme monien kahlaajien palaavan suolalammikoihin sekä Bangkokin suuren alueen länteen että itään, mikä merkitsee todellista vuodenaikojen vaihtelua.  

 Viime viikonloppuna Smithin perhe vietti upean märkäkauden päättymisviikonlopun Baan Maka Nature Lodgessa (www.baanmaka.com), joka sijaitsee aivan Kaeng Krachanin kansallispuiston ulkopuolella. Kävimme myös Laem Pak Bian ja Pak Thalen suolalammikoilla katsomassa, mitä siellä tapahtuu. 

 Baan Maka on loistava paikka yöpyä samalla, kun osut Petchaburin maakunnan upeisiin biohutspoteihin. Lomakeskus sijaitsee ihastuttavassa subtrooppisessa kuivassa metsässä, ja siellä asuu monia alueen lajeja, ja siellä on hämmästyttävä lajiluettelo, joka voi jopa kilpailla Kaeng Krachanin kanssa! No… ei aivan….mutta sillä on itsessään runsaasti biologista monimuotoisuutta. Omistajat ovat myös ammattitaitoisia luonnontieteilijöitä ja auttavat villieläinten harrastajia tietämään, mitä tapahtuu kulloinkin Kaeng Krachanissa ja sen ulkopuolella.

 Viikonloppumme meni monen matelijalajin parissa – kostean vuodenajan kohde. Meillä oli jopa laadukas havainto äärimmäisen harvinaisesta täpläkorallikäärmeestä, joka on todellinen kohokohta herpetologeille! Näimme myös mukavia lintuja ja muutamia nisäkkäitä puistossa ja sen ulkopuolella. Vaikka monet eivät ehkä pidä kosteaa vuodenaikaa parhaana ajankohtana Kaeng Krachanin metsissä, on tärkeää muistaa, että vaikka otusten määrä saattaa olla pienempi, lajivalikoima on erilainen kuin mitä voisi odottaa myöhemmin, kun vuodenajat päättyvät. heidän muutoksensa. Ja joskus on vain ihanaa päästä pois Bangkokin hälinästä raikkaaseen ilmaan ja vehreyteen! Luonnon aika!

 Kirjoittaja:

Coke Smith on ympäristötieteiden johtaja Bangkokin Patana Schoolissa ja haluaisi kuulla sinusta, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset vain vinkkejä, kuinka saada kaikki irti viikonlopustasi Thaimaan erämaissa! Ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen cosm@patana.ac.th. 

Kaikki kuvat on merkitty Coke Smithillä

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/