Soi Dog Foundation tehostaa koiranlihakaupan torjuntaa Vietnamin hallituksen ja Global Alliance for Rabies Control -kumppanuuden kanssa

Soi Dog Foundation eilen (28. syyskuuta), maailman raivotautipäivänä, ilmoitti ylpeänä, että se on tehnyt virallisen yhteistyön Hanoin eläintautiministeriön (DAH) ja Global Alliance for Rabies Control -järjestön (GARC) kanssa auttaakseen Hanoissa pääsemään koiravälitteisistä sairauksista. ihmisten raivotauti vuoteen 2030 mennessä.

Tavoite tappavan taudin eliminoimiseksi Vietnamin pääkaupungissa on osa maailmanlaajuista pyrkimystä, joka tunnetaan nimellä "Zero By 30: Global Strategic Plan to End of Human Deaths from koiranvälitteinen rabies vuoteen 2030 mennessä". 

GARCin, Maailman terveysjärjestön, YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön ja Maailman eläintautijärjestön johtaman suunnitelman tavoitteena on hävittää koirien välittämän raivotaudin aiheuttamia ihmiskuolemia maailmanlaajuisesti vuosikymmenen loppuun mennessä. Tauti vaatii tällä hetkellä arviolta 59,000 XNUMX ihmishenkeä vuodessa, ja eniten se kärsii Aasian ja Afrikan köyhistä yhteisöistä.  

Tavoite on myös tiiviisti linjassa Soi Dogin jatkuvan taistelun kanssa koiran ja kissan lihakaupan lopettamiseksi Vietnamissa. Kadulta siepattujen tai omistajilta varastettujen koirien ja kissojen sääntelemättömän kuljetuksen Hanoihin teurastettaviksi uskotaan paitsi edistävän raivotaudin leviämistä kaupungissa myös pahentavan sitä aktiivisesti.

Soi Dogin "Last Country on Earth" -kampanja koiran- ja kissanlihakaupan lopettamiseksi kaikkialla Aasiassa pyrkii ymmärtämään Vietnamin nokkosen halun hävittää raivotaudin määrittämällä epäillyn yhteyden kauhistuttavan kaupan ja täysin estettävissä olevan mutta kuolemaan johtavan taudin välillä.

Säätiön yhteistyöhön DAH:n ja GARC:n kanssa kuuluvat strategiset raivotautirokotuskampanjat ja taudinpurkaustoimet; koirien ja kissojen teurastamoista otettujen näytteiden rutiinitestaus raivotautiriskin toteamiseksi; ja riskiryhmien koulutus, mukaan lukien lapsille suunnattu materiaali. Aktiivisen rabiesvalvontajärjestelmän käyttöönotto auttaa ohjaamaan näitä pyrkimyksiä varmistaa, että kerätyt tiedot ja tehdyt toimet ovat mahdollisimman tehokkaita ja tarkkoja. 

Osana Soi Dogin kampanjaa koiran- ja kissanlihakaupan lopettamiseksi Thaimaassa vuosina 2011–2014, perustaja John Dalley MBE kertoi hallituksen virkamiehille eri puolilta Kaakkois-Aasiaa: "Koiran ja kissan lihakaupan lopettaminen ei poista raivotautia, mutta minä takaamme teille, että jos emme lopeta tätä kauppaa, emme koskaan poista raivotautia" – argumentti, joka pätee edelleen. 

Soi Dog onnistui lopettamaan kaupan Thaimaassa, ja heidän laajamittainen sterilointi- ja rokotusohjelma on ollut merkittävä tekijä raivotautitapausten vähenemisessä maassa. Lähes 800,000 2003 koiraa ja kissaa on steriloitu/kastroitu ja rokotettu ohjelman kautta (tunnetaan nimellä CNVR – Catch, Neuter, Rokota, Return) vuodesta XNUMX lähtien. Thaimaan kuninkaallinen perhe ja Thaimaan hallitus ovat tunnustaneet tämän toiminnan.

Säätiö odottaa voivansa jatkaa tätä työtä Vietnamissa sekä eläinten että ihmisten hyväksi.

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

 

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/