PR: Laillistaminen hallitsee nuorten höyrystämistä Thaimaassa

"Väihdyttämisen laillistaminen ja säänteleminen antaa Thaimaalle paremman hallinnan nuorten höyrystämiseen. Jatkuva kielto vain pahentaa tilannetta", sanoo Asa Saligupta, ECST:n (ENDS Cigarette Smoke Thailand) johtaja.

Hänen kommenttinsa ovat seurausta kansanterveysministeri Anutin Charnvirakulin viimeaikaisista lausunnoista, joiden mukaan Thaimaan höyrystyskiellon jatkaminen suojelee nuoria.

”Maan alla höyrystäminen tekee siitä vain houkuttelevamman nuorten silmissä. Lisäksi sääntelyn täydellisen puuttumisen ansiosta mustat markkinat voivat kukoistaa ilman minkäänlaisia ​​tuoteturvallisuusstandardeja. Höyrystyskiellot eivät ole ratkaisu eivätkä kestäviä”, Saligupta sanoo.

Lakiehdotukset ovat jo Thaimaan parlamentin saatavilla, joten ECST:n johtaja luottaa siihen, että turvallisempia nikotiinituotteita säännellään. Hän sanoo, että useimmat poliitikot ja yleisö tukevat edelleen maan epäonnistuneen höyrystyskiellon poistamista.

ECST toteaa, että kansanterveysministerin viimeaikaisista kommenteista huolimatta digitaalitalous- ja yhteiskuntaministeri Chaiwut Thanakamanusorn, hallituksen virkamiehet ja kansanterveysasiantuntijat tietävät tarkalleen, mitä on tehtävä Thaimaan tupakointiepidemian torjumiseksi.

”Tupakkahaittojen vähentämisen (THR) puolestapuhujat jatkavat hiljaista työtä kulissien takana. Sääntely antaa kuluttajille paremman suojan, kannustaa useampia tupakoitsijoita lopettamaan tappavat savukkeet ja varmistaa, että meillä on paljon parempi hallinta nuorten höyrystämiseen tiukalla ostoiällä", hän sanoo.

Mr. Saligupta sanoo valitettavasti kansanterveysministerin lobbauksen ankarasti muun muassa Thai Health Promotion Foundationin (ThaiHealth) toimesta. ECST uskoo kuitenkin, että on olemassa todellinen mahdollisuus, että jumiutunut höyrylaki hyväksytään myöhemmin tänä vuonna odotettavissa olevien parlamenttivaalien jälkeen.

"Tupakointi tappaa noin 50,000 XNUMX thaimaalaista joka vuosi. Thaimaan vape-tuotteiden ankaran kiellon ja rangaistusten jatkaminen merkitsee vain lisää tupakointiin liittyviä sairauksia ja ennenaikaisia ​​kuolemia. On hullua, kun vapingin laillistamisella ja säätelyllä on nyt laaja tuki kaikkialla Thaimaassa”, hän sanoo.

Maailman terveysjärjestön (WHO) savukaasujen vastaista toimintasuunnitelmaa huomioimatta lähes 70 maata on nyt hyväksynyt turvallisempia nikotiinituotteita koskevat sääntelykehykset, mikä on johtanut niiden yleisen tupakointiasteen dramaattiseen laskuun.

"Pyydämme vain, että Thaimaa seuraa todisteita. Valitettavasti maamme on yhä eristäytyvässä joukossa, joka noudattaa edelleen WHO:n täysin arvottomia neuvoja. Todellisuudessa höyrystäminen on menestynein tupakoinnin lopettamisväline, joka meillä on, ja se on kilometriä turvallisempaa kuin savukkeiden polttaminen. Uudistuneena tupakoitsijana höyrystäminen on yksinkertaisesti pelastanut henkeni. Sähkösavukkeiden laillinen ja säännelty saatavuus on nyt myöhässä”, Asa Saligupta sanoo.

ECST on CAPHRA:n (Coalition of Asia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates) jäsen. CAPHRA sanoo, että Aasian ja Tyynenmeren alue ottaa suuria harppauksia tupakan murskauksessa ja antaa tupakoitsijoille mahdollisuuden siirtyä turvallisempiin nikotiinituotteisiin.

"Filippiinit on äskettäin kumonnut höyrystyskiellonsa, joka säätelee höyrystystuotteiden tuontia, valmistusta, myyntiä ja markkinointia. Thaimaa pääsee sinne tieteellisten todisteiden ja ECST:n kaltaisten THR:n puolestapuhujien kovan työn ansiosta”, sanoo Nancy Loucas, CAPHRA:n toimeenpaneva koordinaattori.

Right2Switch-vetoomuksen, jossa WHO:ta kehotetaan kunnioittamaan kuluttajien oikeuksia ja lopettamaan vapauksen vastainen valhe, on nyt allekirjoittanut yli 10,000 XNUMX ihmistä. Sitä voi tarkastella ja allekirjoittaa osoitteessa https://change.org/v4v-petition

CAPHRA, jolla on lähes 15,000 XNUMX suosittelua, kehottaa niitä, jotka ovat lopettaneet tupakoinnin savuttomien nikotiinivaihtoehtojen avulla, kertomaan tarinansa www.righttovape.org

Ilmainen digitaalinen mediatietovarasto tupakkahaittojen vähentämisestä Aasian ja Tyynenmeren alueella – mukaan lukien tiedotteet, kuvat ja grafiikka – on osoitteessa https://apthrmedia.org

Tietoa henkilöstä CAPHRA

Asia Pacific Tobacco Harm Advocates (CAPHRA) on alueellinen allianssi kuluttajien tupakan haittojen vähentämistä edistävistä järjestöistä. Sen tehtävänä on kouluttaa, puolustaa ja edustaa aikuisten vaihtoehtoisten nikotiinien kuluttajien oikeutta saada tupakan käytöstä aiheutuvia haittoja vähentäviä tuotteita ja käyttää niitä.

https://caphraorg.net/

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/