Hallitus hyväksyy aluksi "liikennelain valvontaosaston" perustamisen valvomaan ja nostamaan syytteeseen liikennelain rikkojia

KUVA: Postitus tänään

Bangkok -

Valtioneuvosto hyväksyi tiistaina 6. syyskuuta liikennelakiluonnoksen "Liikennelain valvontaosaston" perustamisen valvomaan ja asettamaan syytteeseen liikennelakeja rikkovia henkilöitä.

Hallituksen apulaistiedottaja Ratchada Thanadirek sanoi, että osasto perustettiin ratkaisemaan ongelmia, jotka liittyvät kuljettajien liikennelain tunnustamisen ja tottelemisen puutteeseen, mikä vaikutti kuljettajien, matkustajien ja suuren yleisön turvallisuuteen.

Liikennelakiehdotuksen mukaan liikennelainvalvontaosasto toimisi erillään yleisistä rikosasioista. Tutkintaviranomaiset olisivat oikeutettuja antamaan liikennerikkomusten ajanvarauskirjeen saapuakseen tuomioistuimeen ja ilmoittamaan tuomioistuimelle määrätäkseen rikoksentekijöille rangaistustoimenpiteitä.

KUVA: Lähetä tänään

Liikennetapausten tyypit ja liikennetapausten toteuttamismenettely on jaettu 3 ryhmään seuraavasti:

Ryhmä 1: Tiettyihin liikennerikkomuksiin luokitellut rikkojat, kuten ajo ilman ajokorttia; ajaminen, kun heidän ajokorttinsa on keskeytetty, peruutettu tai vanhentunut; liikennevalojen noudattamatta jättäminen; nopeusrajoituksen ylittäminen jne.

Lipun sijaan ryhmään luokitellut rikolliset kutsuttaisiin tutkivan virkailijan luo, ennen kuin virkailijat antaisivat tuomioistuimen nimityskirjeen esiintyäkseen tuomioistuimessa.

Ryhmä 2: Rikkomukset, jotka luokiteltiin muihin rikkomuksiin, joista voidaan määrätä sakkoja ajoneuvolain, maakuljetuslain, moottoritielain ja Thaimaan Expressway Authorityn määräysten mukaisesti.

Jos rikoksentekijä kieltäytyy veloittamasta tai maksamasta sakkoa, virkailijoiden on lähetettävä haaste tuomioistuimelle.

Ryhmä 3: Rikkojat, jotka suljettiin pois ryhmistä 1 ja 2 ja luokiteltiin vakaviksi rikoksiksi, kuten rattijuopumukseksi.

Rikoksentekijät tutkitaan ja edetään rikosprosessilain tai käräjäoikeuden mukaisiin oikeudellisiin menettelyihin tapauksesta riippuen. Tuomioistuin voi tarvittaessa määrätä tämän lain nojalla lisäpykälät.

KUVA: Thairath

TPN Media huomautti, että valtioneuvoston viraston ja asianomaisten virastojen, kuten liikenneministeriön, oikeusministeriön viraston ja Thaimaan kuninkaallisen poliisin edustajien on tarkistettava lakia ennen kuin se ehdottaa parlamentille. myöhemmässä vaiheessa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

 

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.