Thaimaan liikennerikkomusten rangaistuksia korotetaan 5. syyskuuta alkaen

KUVA: มุมข่าวพัทยา

Kansallinen -

Thaimaa on vihdoin muuttanut arkaaista, pahamaineista maaliikennelakia uusilla rangaistuksilla ylinopeudesta tai jalankulkijoiden risteyksillä pysähdyksistä vaeltamisesta 1,000 4,000 bahtista 5 XNUMX bahtiin, ja ne tulevat voimaan ensi maanantaina XNUMX. syyskuuta.

Muutetun maaliikennelain ilmoituksen teki Pol. Kenraali Damrongsak Kittiprapat, apulaispoliisipäällikkö ja liikenteenhallintakeskuksen johtaja, eilen 2. syyskuuta korosti muutoksia seuraavasti:

  • Rattijuopumuksesta syyllistyneet kuljettajat saavat enintään yhden vuoden vankeusrangaistuksen ja/tai 5,000 20,000-50,000 100,000 bahtin sakon. Jos kuljettaja toistaa saman rikkomuksen kahden vuoden sisällä, rangaistukset kohoavat XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX bahtiin sakkoon ja kahden vuoden vankeuteen. Myös toistuvasti rikkoneet saavat aina sekä sakon että vankeusrangaistuksen tuomioistuimelta.
  • Liikennesääntöjen rikkojille, kuten nopeusajolle, punaisten valojen hyppäämisestä tai jalankulkijoiden risteyksissä pysähtymättä jättämisestä, määrätyt sakot korotetaan enintään 1,000 4,000 bahtista enintään XNUMX XNUMX bahtiin.
  • Taakse ajamisesta, rajoitetuilla alueilla pysäköimisestä ja kypärän käyttämättä jättämisestä määrättävät sakot korotetaan 500 bahtista 2,000 XNUMX bahtiin.
  • Kuljettajia, jotka on tuomittu ajamisesta välittämättä muiden turvallisuudesta ja hengestä, voidaan odottaa jopa vuoden vankeusrangaistus ja/tai 5,000 20,000–2,000 10,000 bahtin sakko. Nykyiset rangaistukset ovat kolme kuukautta vankeutta ja/tai sakkoa XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX bahtia.

Lisäksi katukilpailijoiden, katukilpailujen järjestäjien ja pyörämuutosliikkeen pitäjien rangaistuksia on myös muutettu seuraavasti:

  • Moottoripyöräilijöiden, jotka kokoontuvat yli viiden henkilön kanssa, katsotaan yrittävän kilpailla laittomasti moottoripyörillä, jos he täyttävät yhden seuraavista kolmesta ehdosta: 1. heillä on ennalta sovittu tapaaminen kilpailuun 2. hallussaan laittomasti muunneltu moottoripyörä 3. osoittaa aikomusta kilpailla. Rangaistukset katukilpailijoille ovat enintään kolmen kuukauden vankeusrangaistus ja/tai 5,000 10,000-XNUMX XNUMX bahtin sakko.
  • Katukilpailujen järjestäjiä odottaa enintään kuuden kuukauden vankeusrangaistus ja/tai 10,000 20,000-XNUMX XNUMX bahtin sakko.
  • Pyöränmuokkausliikkeiden pitäjiä uhkaa enintään kolmen kuukauden vankeusrangaistus ja/tai 5,000 10,000-XNUMX XNUMX bahtin sakko.

Muutettu maaliikennelaki astuu voimaan maanantaina 5.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.