Thaimaan virkaatekevä pääministeri sai täyden ministerivallan tehdä päätöksiä hallituksen uuden määräyksen mukaisesti

Kansallinen -

Virkaatekevä pääministeri Prawit Wongsuwanilla on nyt täysi ministerivalta tehdä päätöksiä budjetteja ja valtion henkilöstöä koskevissa kysymyksissä hallituksen tiistaina 30. elokuuta antaman ministeriön määräyksen mukaan.

Pääministerin toimesta pääministerin nimissä varapääministerit määrätään lain mukaan toimimaan pääministerin puolesta seuraavasti:

1. Kenraali Prawit Wongsuwan, 2. Jurin Laksanawisit, 3. Anutin Charnvirakul, 4. Don Pramudwinai ja 5. Supattanapong Punmeechaow.

Vuonna 2020 annetussa määräyksessä todettiin aiemmin, että vt./varapääministerillä on täysi päätösvalta hallinnosta ja talousarvion hyväksymisestä. mutta pääministerin on ensin hyväksyttävä se.

Tiistain hallituksen kokouksen jälkeen valiokunta kuitenkin peruutti tämän ehdon. Se tarkoittaa, että Kenraali Prawitilla on nyt valtaa ja auktoriteettia samoin virkaatekevänä pääministerinä. Vielä tärkeämpää on, että käskyä sovellettiin takautuvasti elokuun 24. päivästä, jolloin perustuslakituomioistuin määräsi Prayutin ministeriviran erottamiseen.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==--

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.