Covid-19-tilannehallinnon keskus (CCSA) keskustelee perjantaina Covid-19:n julkistamisesta seurannassa olevaksi tartuntataudiksi

KUVA: BMA Health

Bangkok -

Covid-19 Tilannehallintokeskus (CCSA) aikoo keskustella mahdollisuudesta julkistaa Covid-19 tartuntataudiksi seurannassa seuraavassa kokouksessaan perjantaina 18. elokuuta.

Kansallisen turvallisuusneuvoston (NSC) pääsihteeri kenraali Supot Malaniyom kertoi lehdistölle torstaina, että CCSA-komitea harkitsee kansanterveyden ehdotusta Covid-19:n julistamisesta tartuntataudiksi valvontaan.

Lisäksi kokouksessa otettaisiin kiinni rajan uudelleen avaamiseen useilla tarkastuspisteillä valtakunnallisesti sen jälkeen, kun niitä on käytetty uudelleen yli kuukauden ajan. Perjantain kokouksessa käsitellään myös rokotteiden ja lääkkeiden jakelua.

Kysyttäessä, purettaisiinko CCSA 1. lokakuuta mennessä, jos tauti luokitellaan tartuntataudiksi seurannassa, kenraali Supot totesi, että se riippuisi tilanteesta huolimatta keventämisestä huolimatta.

"Tarvittaessa on edelleen pantava täytäntöön yksinoikeudellisia lakeja ja määräyksiä taudin leviämisen hallitsemiseksi ja estämiseksi", päällikkö lisäsi.

Lisäksi kenraali Supot näytti päättelevän, että huhtikuusta 2020 lähtien voimassa olleen epäsuositun hätäasetuksen luopumista ei ollut suunniteltu tällä hetkellä. Kriitikot väittävät, että asetusta käytetään pysäyttämään mahdolliset demokratiaa edistävät mielenosoitukset, mutta hallitus väittää, että asetusta tarvitaan hallinnollisiin menettelyihin osana Covidia.

Lopuksi kenraali sanoi myös, että Thaimaan matkailuviranomainen ei ollut virallisesti esittänyt tämän viikon kokouksessa ehdotti yöelämän aukioloaikojen pidentämistä tietyillä turistialueilla ja lisäsi myös, että tämä oli kiistanalainen, jos CCSA:n mainoksen lainkäyttövalta joutui ehkä käymään läpi muodollisen prosessin tullakseen lailliseksi. Oli kuitenkin mahdollista, että siitä voi tulla myöhäinen lisäys.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==--

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.