Thaimaan viikko tarkastelussa: Sri Lankan entinen presidentti asuu väliaikaisesti Thaimaassa, ulkomaalainen mies jäi kiinni laittomasta kalasta Krabin kansallispuistossa ja paljon muuta

KUVA: MGR Online

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme on valinnut viime viikolta, 8. elokuuta 14. päivään, kommentein. Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

KUVA: INN News

1. Sri Lankan entinen presidentti oleskelee väliaikaisesti Thaimaassa enintään 90 päiväksi, Thaimaan hallitus vahvistaa

Sri Lankan entisen presidentin Gotabaya Rajapaksan vahvistettiin saapuvan Thaimaahan tilapäiseen oleskeluun viime torstaina, koska hänen oli paennut poliittisesti kotimaastaan ​​heinäkuun lopulla. Yleisön paheksunnasta ja huolestuneisuudesta huolimatta Thaimaan ulkoministeri Don Pramudwinai vakuutti, että hänen diplomaattipassinsa antaisi entisen presidentin oleskella kuningaskunnassa enintään 90 päivää eikä hänen maahantulonsa aiheuttanut Thaimaalle ongelmia.

Sri Lankan entinen presidentti oleskelee väliaikaisesti Thaimaassa enintään 90 päiväksi, Thaimaan hallitus vahvistaa

2. Thaimaan lakimiesyhdistys vaatii pääministeriä eroamaan hänen kahdeksan vuoden ministerikautensa päätyttyä

Asianajajaliitto ja useat poliittisten aktivistien ryhmät ovat viime viikolla alkaneet vaatia pääministerin eroa, sillä hänen ministeriönsä päättyisi 24. elokuuta maan perustuslain mukaan valtamonopolin estämiseksi virastossa. He totesivat, että Prayut joutuisi myös oikeudelliseen syytteeseen, jos pääministeri kieltäytyisi eroamasta tehtävästään ajoissa. Aihe on herättänyt yleisön huomion siitä, miten pääministeri suhtautuisi ministeriön päättämiseen. Mutta toistaiseksi Prayut vaati asian viemistä oikeuteen ja hylkäsi kehotukset erota.

Thaimaan lakimiesyhdistys vaatii pääministeriä eroamaan kahdeksan vuoden ministerikautensa päätyttyä

3. Thaimaan sosiaalinen media "raivostui" ulkomaalaisesta miehestä, jonka väitetään pyytävän laittomasti kalaa kansallispuistossa

TikTok-sovelluksessa alun perin julkaistu video levisi hurjasti sosiaalisessa mediassa, koska se näyttää hetken, jolloin ulkomaalaisen väitetään saaneen papukaijakalan kansallispuiston alueella Krabissa. Thais kritisoi klippiä, koska papukaijakala oli suojeltu merieläin ja kaikkien merieläinten pyynti ei ole sallittua kansallispuistoissa millään tavalla. Myöhemmin sunnuntaina videoleikkeen väitetysti kalastaneen kiinni jäänyt ulkomaalainen mies julkaisi myöhemmin sosiaalisessa mediassa anteeksipyynnön, jossa hän sanoi, ettei hän tiennyt, että kala oli säilynyt, koska hän oli nähnyt tämän papukaijakalan markkinoilla. Viranomaiset kuitenkin jatkoivat tutkintaa ja miehen jäljittämistä asianmukaista kuulustelua varten.

Thaimaalainen sosiaalinen media "raivostui" ulkomaalaisesta miehestä, jonka väitetään pyytävän laittomasti kalaa kansallispuistossa

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Psst… haluatko nähdä lisää? Katso TikTok täältä

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.