"Tie miljoonalle" Soi Dogille on tehty 750,000 XNUMX sterilointia Thaimaassa

 Soi Dog Foundation on juuri ylittänyt merkittävän virstanpylvään yli 750,000 2024 kulkukoiran ja -kissan steriloinnista ja rokottamisesta Thaimaassa, ja se on pitkällä saavuttaakseen miljoonan eläimen määrän ennen vuotta XNUMX.

Säätiön CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return) -ohjelma alkoi Phuketissa vuonna 2003. Lähes kahden vuosikymmenen työn jälkeen – ja heidän avokätisten lahjoittajiensa tuella maailmanlaajuisesti – siitä on tullut suurin ohjelma laatuaan kaikkialla maailmassa 

Soi Dogin mobiiliohjelman pääpaino on Suur-Bangkokissa ja eteläisillä alueilla, vaikka ne tukevat myös projekteja yli 16 maakunnassa ympäri maata, mukaan lukien Kanchanaburi, Chonburi, Chiang Mai ja Songkhla. 

Tähän mennessä 652,535 109,507 koiraa ja XNUMX XNUMX kissaa on läpäissyt ohjelman, mikä estää miljoonien ei-toivottujen pentujen ja kissanpentujen syntymän. Viime vuoden lopulla säätiö ilmoitti yhteistyöstään Animal Rescue Cambodia (ARC) Phnom Penhissä – heidän ensimmäisestä eläinten sterilointiprojektistaan ​​Thaimaan ulkopuolella – edistääkseen niiden tehokkuutta kulkukoirien hallinnassa Kaakkois-Aasiassa.

Saavutetut merkittävät luvut ovat kuitenkin peräisin pääasiassa Soi Dogin 12 liikkuvan klinikan työstä Suur-Bangkokissa ja eteläisissä provinsseissa. Kukin tiimi steriloi ja rokottaa 40–45 eläintä päivässä. Soi Dogin työ pääkaupungissa on saanut laajaa tunnustusta, ja heinäkuussa heillä oli tilaisuus esitellä sitä Bangkokin kuvernöörille Chadchart Sittipuntille, joka on luvannut kulkueläinpopulaatioiden hallinnan osana hänen • œ214 suunnittelee Bangkokin parantamista.

Soi Dogin CNVR:n johtaja tri Tuntikorn Rungpattana jakoi säätiön kokemuksia sterilointiprojektien toteuttamisesta Bangkokissa tapaamisessa Bangkokin pääkaupunkiseudun hallinnon (BMA) ja asiaankuuluvien kansalaisjärjestöjen kanssa keskustellakseen tavoista parantaa koirien hyvinvointia Bangkokissa. Tuloksena paikallisista asenteista kulkukoiria kohtaan osoituksena sen menestyksestä. Kuvernööri ja hänen tiiminsä ovat yhtä mieltä siitä, että sterilointi on elinkelpoisin tapa hallita kulkueläinpopulaatioita, ja jatkavat yhteistyötä Soi Dogin kanssa kehittääkseen oman lähestymistapansa kaupungin valvontaohjelmaan.

Ilman valtion rahoitusta Soi Dogin työ on riippuvainen yksinomaan lahjoituksista henkilöiltä ja apurahoitusorganisaatioilta, joilla on samanlaiset tavoitteet ja intohimo parantaa eläinten hyvinvointia Aasiassa. Thaimaan pääkaupungissa toteutetussa CNVR-projektissaan Soi Dog on tehnyt yhteistyötä Dogs Trust Worldwiden kanssa, joka on Yhdistyneen kuningaskunnan suurimman koiransuojelujärjestön Dogs Trustin haara. Dogs Trust Worldwide tarjoaa 50 % käyttökustannuksista, minkä ansiosta tiimi voi steriloida ja rokottaa 8,000 400,000 eläintä kuukaudessa. Yli XNUMX XNUMX eläintä on jo steriloitu ja rokotettu Bangkokin pääkaupunkiseudulla, ja tärkeät rutiinihuoltotoimenpiteet ovat edistäneet ohjelman jatkuvaa tehokkuutta. 

Kansainvälisen seuraeläinten hallintaliiton (ICAM) asiantuntijoiden äskettäin Bangkokissa tekemän paikallisten asenteita koskevan tutkimuksen mukaan sterilointi ei ainoastaan ​​paranna dramaattisesti kulkukoirien terveyttä, vaan myös parantaa kulkukoirien ja ihmisyhteisöjen välistä suhdetta. Tutkimus osoitti, että ihmiset, jotka asuvat alueilla, joilla Soi Dog on toteuttanut sterilointiprojekteja, ilmoittivat koirien aiheuttamien ongelmien vähentyneen ajan myötä. Päinvastainen vastaus tuli ihmisiltä alueilta, joilla Soi Dog ei ole vielä ottanut ohjelmaansa 

“Huomaamme myös näkyviä merkkejä omistamisesta tai huolenpidosta, mukaan lukien kauluksen käyttäminen tai ihmiset, jotka ovat läheisessä vuorovaikutuksessa koiran kanssa, kuten leikkiminen tai ruokinta. Jotkut näistä eivät välttämättä välitä laillista omistajuutta, mutta osoittavat, että ihmiset pitävät todennäköisemmin huolta koirista paremmin, tohtori Tuntikorn sanoi.

Etelä-Thain maakunnasta Phuketista heidän ensimmäiseen merentakaiseen projektiinsa Kambodžassa, Soi Dog on 19 vuoden ajan osoittanut, että CNVR on ainoa inhimillinen ja kestävä tapa hallita kulkueläinten liikakansoitusta. Säätiö jatkaa CNVR-projektinsa toteuttamista, ja horisontissa on miljoona sterilointia 

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/