Neljätoista huijauspuhelinkeskusta purettiin Banglamungissa, yksi epäilty pidätettiin

banglamung -

Tietoverkkorikospoliisi ja Advanced Info Service Plc (AIS) tekivät maanantaina 11. heinäkuuta yhteistyötä kukistaakseen neljätoista huijauspuhelinkeskusta, jotka olivat piilossa Banglamungissa. Yksi epäilty, joka kuulemma hoiti kaikkia neljätoista tiloja, pidätettiin.

Polin johtama yhdistetty poliisiryhmä. Everstiluutnantti Ruangkrit Sirimachan teki ratsian neljääntoista huijauspalvelukeskukseen Banglamungin Nong Pla Lain alueella kello 9 heinäkuun 11. päivänä. Jokainen keskus sijaitsi erillisissä vuokrahuoneissa, huoneistoissa tai taloissa. Poliisi takavarikoi yhteensä 46 Wi-Fi-reititintä ja 101 yksityistä automaattista haarakeskusta (yrityksissä käytössä oleva automaattinen puhelinvaihtojärjestelmä).

Raporttien mukaan tämä operaatio tapahtui sen jälkeen, kun Advanced Info Service Plc (AIS) perusti 1185 AIS Spam Report Centerin, joka vastaanotti valituksia mobiilikäyttäjien huijauspuheluista ja ohjasi heidät verkkorikospoliisille ryhtymään oikeustoimiin.

Poliisi Ruangkrit paljasti paikallisille tiedotusvälineille, että yksi miespuolinen epäilty (nimi ei lainvalvontaviranomaiset) on pidätetty toistaiseksi, koska hän oli johtanut kaikkia neljätoista laitosta. Poliisin mukaan epäilty lähetti wifi-signaalin toiseen naapurimaiden huijauskeskukseen, jossa sitä käytettiin Thaimaan kansalaisten huijaamiseen.

Advanced Info Service Plc (AIS) perusti vihjelinjan 1185, jotta kansalaiset, joita häiritsevät huijauspuhelut tai viestit, voivat ilmoittaa ongelmasta viranomaisille, jotka sitten estävät kyseiset numerot tai viestit.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.