Thaimaan kuumimmat uutiset viime viikolta: hätäasetusta jatkettiin kahdella kuukaudella, Yhdysvaltain ministeri saapuu Thaimaahan vahvistamaan Yhdysvaltain ja Thaimaan liittoa ja paljon muuta

KUVA: Thaimaan kuningaskunnan ulkoministeriö

Tässä on katsaus alkuun KANSALLINEN tarinoita, jotka Pattaya News/TPN National -joukkueemme on valinnut viime viikolta, heinäkuun 4. ja 10. päivän välisenä aikana, ja joitain kommentteja. Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

1. Thaimaan hallitus ilmoitti syyskuuhun asti voimassa olevan hätäasetuksen jatkamisesta 19

Pääministerin johtaman Covid-19 Tilannehallintokeskuksen (CCSA) perjantaina pidetyn yleiskokouksen jälkeen on vahvistettu hätäasetuksen uusi kahdella kuukaudella, vaikka maa lähestyy Covid-19:ää endeemisenä sairautena ja heinäkuun alusta lähtien useita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. CCSA:n tiedottaja Taweesilp korosti myös, että laajennus on tarkoitettu taudin leviämisen estämiseksi ja menetyksen estämiseksi, eikä se ole tarkoitettu muihin tarkoituksiin tai poliittisiin asioihin, kuten useat demokratiaa kannattavat aktivistit tai oppositiopuolueet väittävät.

Thaimaan hallitus ilmoitti syyskuuhun asti voimassa olevan hätäasetuksen jatkamisesta 19

2. Thaimaan pääministeri ilmaisee syvimmät osanottonsa Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben murhan johdosta

Äkillinen uutinen Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben murhakuolemasta oli järkyttänyt ihmisiä kaikkialla maailmassa, mukaan lukien Thaimaan pääministeri, joka oli kerran toivottanut hänet tervetulleeksi Thaimaahan vuonna 2013. Japanin laivaston veteraani ampui Aben, joka pidätettiin välittömästi klo. kohtaus. Entinen pääministeri oli viety helikopterilla sairaalaan, mutta valitettavasti menehtyi, kun hän ei ollut reagoinut ja sydämen vajaatoimintaan. Hänellä oli tärkeä rooli Japanin ja Thaimaan suhteiden vahvistamisessa ja hän oli ensimmäinen Thaimaassa vieraileva Japanin johtaja 11 vuoteen.

Thaimaan pääministeri ilmaisee syvimmät osanottonsa Japanin entisen pääministerin Shinzo Aben murhan johdosta

3. Yhdysvaltain ministeri Blinken saapuu Thaimaahan vahvistamaan Yhdysvaltojen ja Thaimaan liittoa

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony J. Blinken saapui Thaimaahan lauantaina vahvistamaan Yhdysvaltojen ja Thaimaan suhteita. Hän ja Thaimaan ulkoministeri Don Pramudwinai allekirjoittivat myös kaksi yhteisymmärryspöytäkirjaa liittoutumien syventämiseksi ja laajalti jaetun vaurauden edistämiseksi molempien maiden välillä useissa asioissa, mukaan lukien talous, lainvalvonta, ilmasto, kyberturvallisuus ja -teknologia, turvallisuus ja terveysyhteistyö Covid-19:n jälkeen. maailmanlaajuiset pandemiat.

Yhdysvaltain ministeri Blinken saapuu Thaimaahan vahvistamaan Yhdysvaltojen ja Thaimaan liittoa

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Psst… haluatko nähdä lisää? Katso TikTok täältä

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.