Vieraiden mielipide: Mikä upea paikka asumme Thaimaassa

Mikä upea paikka asumme

Mikä hämmästyttävä paikka elämme. Edelleenkin hämmentää minua, kun ajattelen, kuinka lähellä niin paljon raakaa luontoa on yhtä maailman suurimmista ja kaoottisiimmista megakaupungeista – Bangkokista. Alle kolmessa tunnissa, kirjaimellisesti mihin tahansa suuntaan, tämän suuren kaupungin hälinästä, voit löytää todellista erämaata ja uskomattomia villieläinkokemuksia. Kun valmistaudumme kesään, haluaisin rohkaista teitä hyödyntämään joitain villieläinkokemuksia, jotka löytyvät kompassin neljästä suunnasta.

 

Etelä

Tämä on helppoa. Valaat! Olen tehnyt vuosien varrella useita artikkeleita paikallisista Eden's Whalesista (aiemmin Bryde's Whales) ja siitä, kuinka mahtavaa ajanvietto heidän kanssa voi olla. Valaiden katselukausi on nyt täydessä vauhdissa, ja nämä leviataanit voi nähdä läheltä valaidenkatselualuksella. Bonuksena lahdella on nyt harvinaisia ​​pelagisia lintuja, ja kenties voit nähdä myös äärimmäisen uhanalaisia ​​Irrawaddy-delfiinejä!

Edenin valaat

 

Länsi

Nyt on LOISTAVA aika suunnata kaupungista länteen. Tarkemmin sanottuna länsi-lounas. Tämä on villieläinten katselun ruuhka-aika Kaeng Krachanin kansallispuistossa. Juuri viime viikonloppuna vietin siellä aikaa katsellessani yhtä harvoin näkemistä kuningaskunnassa - siniraitaista Kingfisheriä. Ja minulla oli ilo nähdä monia muita lintulajeja, ja minulla oli jopa mahtava kohtaaminen KAHDEN Malaijan aurinkokarhun kanssa! Puistossa tapahtuu nyt paljon ja suosittelen menemään sinne mahdollisimman pian. Ehkä tulevaisuudessasi on musta leopardi?

Sininauhainen Kingfisher
Malaijan aurinkokarhut

Pohjoiseen

Hyvin harvat ymmärtävät, että yhdellä Thaimaan arvostetuimmista biologisen monimuotoisuuden aarteista, Huai Kha Khaengista, on suuri osa, joka on avoin yleisölle, eikä sen luonnon ihmeiden näkemiseen tarvita lupaa. Käyn usein ja suosittelen vierailua alueella ja sen ympäristössä Seub Nakhasathien pyhäkkö ja päämaja. Olen nähnyt niin paljon villieläimiä sillä alueella ja alueella pitkän tien varrella, joka kulkee suojelualueen itäreunaa pitkin.

Itään

Täällä on niin paljon! Khao Yai on luonnollisesti villieläimistä kiinnostuneiden turistien kruununjalokivi. Tässä erämaassa on lukemattomia lintulajeja, nisäkkäitä ja matelijoita. Monet meistä ovat varmasti olleet siellä ennenkin, mutta jos et ole vielä tehnyt niin suosittelen lämpimästi opasta, joka tietää puiston tämänhetkiset havainnot. Kokemuksesi on paljon rikkaampi paikallisen asiantuntijan kanssa.

Kirjoittaja/valokuvat ja lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Coke Smithiin, Bangkokin Patana Schoolin ympäristötieteen opetussuunnitelman johtajaan (cosm@patana.ac.th)

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/