Katsaus tulevaan viikkoon Thaimaan uutisissa: Thaimaan Covid Center tapaa, keskustelee Covid-19:n leimaamisesta endeemiseksi edellisen viivästyksen jälkeen

Thaimaa-

Seuraava on viikoittainen ominaisuus, jossa korostamme tärkeimpiä uutisia, jotka kehittyvät tai tulevat ensi viikolla Thaimaassa, Phuketissa ja Pattayalla.

Tällä viikolla keskitymme sunnuntaihin 3. heinäkuuta lauantaihin 9. heinäkuuta.

Mennäänkö suoraan asiaan?

1. Covid-19-tilannehallinnon keskus viivyttää päätöstä merkitä Covid-19 endeemiseksi, kokoontuu 8. heinäkuuta

Ainoa ensi viikolla katsottava tärkeä tarinamme on tämä, jolla voi olla joitain mahdollisia seurauksia moniin Thaimaan asioihin.

Alun perin Center for Covid-19 Situation Administration tai CCSA oli sanonut, että he suunnittelivat (mutta eivät koskaan luvanneet) leimata Covidin endeemiseksi sairaudeksi 1. heinäkuuta 2022 mennessä.

Nyt on syytä huomata, että periaatteessa kaikki suuret rajoitukset, mukaan lukien vihattu Thailand Pass -ennakkorekisteröintiohjelma ja maskimandaatti, on kumottu. On yksi suuri poikkeus, se on hätäasetus, ja siihen päästään hetken kuluttua.

CCSA ilmoitti perjantaina 1. heinäkuuta 2022, että johtavien thaimaalaisten lääkäreiden huolestuttua Covid-19:n leimaamisesta endeemiseksi, he ovat siirtäneet eilisestä 1. heinäkuuta perjantaihin 8. heinäkuuta kokousta, jonka odotetaan laajalti leimaavan viruksen sellaiseksi. .

Virallisesti suurimmat huolenaiheet viruksen endeemiseksi leimaamisessa ovat lisääntyvät Covid-19-tapaukset, jotka johtuvat alavarianteista, jotka voivat levitä nopeammin monilla alueilla ympäri maailmaa. Erityisesti Covid-19:n sairaaloiden käyttöaste Thaimaassa on edelleen alhainen, 9 prosenttia. CCSA totesi kuitenkin, että vaikka mitään rajoituksia ei ole tarkoitus vahvistaa Covid-19:n ympärillä, CCSA saattaa joutua harkitsemaan sen tekemistä uudelleen, jos sairaaloiden käyttöaste kasvaa 25 prosenttiin.

Epävirallisesti hallituksen kriitikot ovat syyttäneet hallitusta haluttomuudesta leimata virusta endeemiseksi, koska se jättäisi hallitukselle näennäisen vähän syytä pitää voimassa vuoden 2020 alusta lähtien voimassa oleva hätäasetus, joka antaa niille poikkeukselliset valtuudet. Thaimaan hallitus kiistää tämän ja sanoo, että asetuksella ei ole mitään tekemistä päätösten kanssa leimata Covid-19 endeemiseksi.

Syistä riippumatta, toistaiseksi Covid-19:n leikkaaminen endeemiseksi viivästyy ja tiedotamme tilanteesta ensi viikolla.

Viiteartikkelit:

https://thepattayanews.com/2022/07/01/thai-government-says-emergency-decree-must-stay-stresses-not-connected-to-protesters/

https://thepattayanews.com/2022/06/30/thai-pulmonologist-suggests-government-to-delay-its-covid-19-announcement-as-endemic-as-daily-infections-continues-to-increase/

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/