YHTEENVETO: Mielenosoittajat kohtaavat mellakkapoliisin demokratian kannattajien kokoontumisen jälkeen eilen illalla Bangkokissa

Bangkok -

Ryhmä demokratiaa kannattavia mielenosoittajia kohtasi mellakkapoliisin kokoontuessaan Din Daengin risteykseen Bangkokissa eilen 11. kesäkuuta.

Johtamaton mielenosoitus alkoi Din Daeng Expresswaystä ennen kuin suuntautui Voiton muistomerkille Bangkokin keskustassa noin klo 5. vaatia symbolisesti sellaisten vankien vapauttamista, jotka oli pidätetty 00 §:n tai lese majeste -syytteiden perusteella. Mielenosoittajat vaativat myös Thaimaan pääministeri Prayut Chan O'Chan eroa.

Kokoontuminen sujui rauhallisesti poliisin valvonnassa. Kuitenkin joidenkin tuntemattoman ryhmän mielenosoittajista kerrottiin kerääntyvän Din Daengin risteykseen yrittäen marssia pääministerin armeijan asunnolle sen jälkeen, kun kokoontuminen muistomerkin luona peruttiin.

Ryhmän kerrotaan polttavan poliisiajoneuvoa ja heittelevän sähinkäisiä paikalle lähetettyjä mellakkapoliisia ja vesiautoja. Räjähdyksiä ja laukauksia kuultiin tiettävästi. Vastakkainasettelu jatkui, kun mielenosoittajat kieltäytyivät perääntymästä.

Kello 7 alkaen poliisi alkoi hajottaa kokoontumista lähestymällä ryhmää risteyksen kolmelta puolelta. Lisää mellakkapoliiseja lähetettiin painostamaan mielenosoittajia. Jotkut mielenosoittajista jatkoivat taistelua ja jotkut alkoivat hajaantua.

Kello 8 alkaen mielenosoittajat alkoivat vetäytyä Din Daengista ja kokoontuivat jälleen Voiton muistomerkin ympärille. Ryhmän kerrottiin kuitenkin viipyneen noin 00 minuuttia ennen uutta hajottamista. Poliisi jatkoi partioimista alueen raivaamiseksi, sillä osa mielenosoittajista kerääntyi edelleen ympärille.

Klo 10 lähtien ilmoitettiin kaaoksesta, kun poliisi pidätti yhden väitetyistä nuorista mielenosoittajista. Toinen mielenosoittaja pidätettiin myös laittomien sähinkäisten hankkimisesta. Lopulta joukot raivasivat alueen ja kokoontumisen kerrottiin peruneen noin kello 17.

Kuva: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

 

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.