Thaimaan digitaalitalousministeri varoittaa, että väitettyjen rikoskuvien tai -videoiden julkaiseminen verkossa ilman poliisia voi rikkoa uutta henkilötietolakia

KUVA: รมว.ชัยวุฒิ ธนาคมานุสรณ์

Kansakunta -

Thaimaan digitaalitalouden ja -yhteiskunnan ministeri on varoittanut kaikkia kansalaisia, jotka tallentavat kuvan tai videon väitetystä rikoksesta, lähettämään sen vain lainvalvontaviranomaisille välttääkseen henkilötietosuojalain (PDPA) rikkomista.

Loukkaako se PDPA:ta, jos laupias samarialainen tallensi henkilön, joka on osallisena mahdollisessa rikollisessa tilanteessa? Tämä oli yksi niistä kysymyksistä, jotka olivat olleet kiistanalaisia ​​sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun henkilötietolain eli PDPA:n julkaisu 1. kesäkuuta.

Digiministeri Chaiwut Thanakmanusorn vastasi kuitenkin äskettäin tähän kysymykseen:
"Sopimattoman kuvan tai videon julkaiseminen toisesta henkilöstä verkossa on rikos ja voi aiheuttaa ongelmia. Mutta niin kauan kuin lähetät materiaalin vain lainvalvontaviranomaisille, sen pitäisi olla kunnossa, Chaiwut sanoi.

PDPA:n tarkoituksena on ministerin mukaan suojella kolmannelle osapuolelle luovutettuja henkilötietoja. Kolmannella osapuolella oli velvollisuus pyytää henkilöltä suostumus ennen tietojensa luovuttamista yleisölle. Tämä oli PDPA:n pääkohta, ministeri sanoi.

Hän sanoi myös, että muiden kuvien julkaiseminen ja jakaminen voi sen sijaan rikkoa tiettyjä siviililakeja, mutta hän korosti, että PDPA:n tarkoitus oli vain suojella henkilötietoja eikä estää ihmisiä ottamasta tavallisia kuvia.

"Kun luovutat henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle, sinulla on oikeus pyytää tietojesi luottamuksellisuutta. Voit jatkaa PDPA-lakia, jos uskot jonkun loukkaavan oikeuttasi, ministeri sanoi.

Lisensoitu uutismedia on digitaalitalousministeriön mukaan vapautettu PDPA:sta, vaikka journalistisia periaatteita on noudatettava.

Voit lukea lisää PDPA:sta täältä.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tähtää Tanakornia
Paikallinen uutisten kääntäjä Pattaya Newsissa. Aim on 24-vuotias, joka asuu tällä hetkellä Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.