Kansalaisjärjestöjen edustajat kokoontuvat Bangkokin hallituksen talon eteen vastustamaan järjestötoimintaluonnosta

KUVA: Thaipost

Bangkok -

Thaimaan voittoa tavoittelemattomien siviilijärjestöjen edustajat kokoontuivat tänään 24. toukokuuta hallituksen edustalle vastustamaan julkisten kokoontumisten valvontaa koskevia säännöksiä ja muita järjestötoimintalain säännöksiä.

Somboon Khamhang, johtava ympäristönsuojelija Chana Ruk Thin -ryhmästä, oli johtanut mielenosoittajat YK:sta, jossa he olivat järjestäneet yhden yön mielenosoituksen maanantaista lähtien, hallituksen taloon tänä aamuna protestoidakseen kampanjan "8 vuotta: pysäytä NCPO voimanlaajennus”.

He vaativat hallituksen järjestötoimintaa koskevan käsittelyluonnoksen lopettamista, joka heidän lausuntonsa mukaan estää kansalaisjärjestöjen/järjestöjen toimintaa sekä muita säännöksiä, jotka keskeyttävät julkiset kokoontumiset rajoittaakseen ihmisten mielipiteitä, ilmaisuja sekä oikeuksien ja vapauksien käyttöä.

Lähistölle sijoitettiin myös joukkovalvontapoliisiryhmiä ja kaksi vesiautoa ylläpitämään rauhaa ja järjestystä ja pyytämään mielenosoittajia kokoontumaan rauhallisesti. Ryhmän edustajat saapuivat lopulta hallituksen taloon, jossa he tapasivat pääministerin kansliaministerin Anucha Nakasain.

Hän vastaanotti ryhmän pyynnön ja lupasi tutkia tapaukset ja esittää ne hallitukselle harkittavaksi. Mielenosoittajat vaativat jatkavansa kokoontumista, kunnes hallitus on tehnyt päätöksen.

วิษณุ เผย นายก ฯ รับ ข้อ สังเกต ม็อบ ยัน ไม่ ห้าม ชุมนุม แต่ แจง แจง เงิน สนับสนุนตปท.

Varapääministeri Wissanu Krea-ngam totesi samalla, että hallitus oli tunnustanut kokoontumisen ja sen tarkoituksen. Organisaatiotoimintalaki laadittiin alun perin tarkastelemaan kaikkia yksityisiä organisaatioita, jotka voivat saada varoja ulkomaisilta yrityksiltä/sivuliikkeiltä. Tällaisten säätiöiden/yhdistysten on luonnoksen mukaan raportoitava taloudellisesta asemastaan.

"Luonnos voi järkyttää kansalaisjärjestöihin kuuluvia veljiä ja sisaria. Mutta haluaisimme käydä läpi, eikö luonnos sisältyisi kotimaisiin organisaatioihin, joihin ei liittynyt ulkomaista sekaantumista tai tukea ja jotka eivät pidättäytyisi julkisista kokoontumisista”, varapääministeri sanoi.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

 

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.