Thaimaan pääministeri takaisin Thaimaahan, kutsuen Bidenin käymään ja paljon muuta

Kansallinen -

Hallituksen tiedottaja Thanakorn Wangboonkongchana julkaisi yksityiskohtia Yhdysvaltain ja ASEANin erityiskokouksesta pääministeri Prayut Chan-O'Chan palatessa Thaimaahan.

Tiedottajan mukaan pääministeri oli kiitollinen Yhdysvaltain presidentin osallistumisesta USA:n ja ASEANin erityishuippukokoukseen vahvistaakseen Yhdysvaltain ja ASEANin jäsenten välistä 45 vuotta kestänyt suhdetta ympäri maailmaa meneillään olevien kriisien keskellä.

Pääministeri sanoi kokouksessa, että kun maailma on siirtymässä kohti "seuraavan normaalin" aikakautta, kaikkien jäsenten tulisi keskittyä seuraaviin kolmeen näkökohtaan:

Ensinnäkin globaali turvallisuus on olennaista pitkän aikavälin kasvulle. Meidän on säilytettävä luottamuksellinen ilmapiiri maiden välillä. Voimakkaiden maiden, kuten Yhdysvaltojen, pitäisi löytää optimaalinen ratkaisu ongelmiin, ja olemme innokkaita auttamaan rauhanomaisen maailman luomisessa.

Toiseksi digitalisaatio vie maailmaa eteenpäin. On raportoitu, että yli 60 miljoonasta ihmisestä on tullut internetin käyttäjää Covid-19-epidemian puhkeamisen jälkeen. Tämä osoittaa, että ASEANista tulee pian yksi suurimmista digitaalisista markkinoista, ja Thaimaa on täysin sitoutunut kehittämään digitaalista infrastruktuuria, jonka avulla kaikki maat voivat kilpailla tasavertaisesti näillä markkinoilla.

Kolmanneksi tarvitaan vakavampia ilmastonmuutostoimia. Jokaisen maan ei pitäisi asettaa talouskasvua ympäristönsuojelun edelle. Thaimaa on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästöt nollaan vuoteen 2065 mennessä. Jos jokainen maa panostaa enemmän ympäristöystävällisten innovaatioiden kehittämiseen ja niiden jakamiseen, voimme saavuttaa tavoitteen paljon nopeammin.

Lisäksi ASEANin jäsenet ja Yhdysvaltain presidentti antoivat yhteisen näkemyksen, joka kattoi kahdeksan aihetta seuraavasti:

  1. Yhteistyötä kansanterveyden parissa
  2. Taloudellinen yhteistyö
  3. Meriyhteistyö
  4. Humanitaarinen yhteistyö
  5. Seutukunnan kehittämisen edistäminen
  6. Teknologian hyödyntäminen ja innovaatioiden edistäminen
  7. Selviytyminen ilmastonmuutoksesta
  8. Yhteistyö alueellisissa ja kansainvälisissä kysymyksissä

Puheen jälkeen Thaimaan pääministeri kutsui Yhdysvaltain presidentin Aasian ja Tyynenmeren talousyhteistyön (APEC) kokoukseen Bangkokissa tämän vuoden lopussa. 

-=-=-=-=-=-=-=-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/