Thaimaan armeija kieltää Lazadan kiistanalaisen verkkomainoksen, DES, nostamasta syytteitä yritystä vastaan

Bangkok -

Thaimaan kuninkaallisen armeijan komentaja Chalermphon Srisawad ilmaisi tänään, 10. toukokuuta, huolensa Lazada-verkkolähetysalustasta ja sen kiistanalaisesta videomainoksesta, joka viranomaisten mukaan oli Thaimaan kuninkaallisen perheen pilkkaa.

Mainos oli osa Lazadan 5.5-ostoskampanjaa, jonka loi Intersect Design Factory, jonka omisti transsukupuolinen sosiaalisen median vaikuttaja Aniwat Prathumthin, joka tunnettiin laajalti lempinimestään "Nara Crape Kratoey".

Mainoksen sisältö kuvaa kolmea henkilöä – yksi (Nara itse) istui lattialla, toinen pukeutui keski-ikäiseksi ja korkealuokkaiseksi thaimaalaiseksi naiseksi ja istui ylellisellä sohvalla ja yksi oli pyörätuolissa, jonka näki monet katsojat, jotka pilkkasivat vammaisia. Monet heistä myös tarkastivat, että mainos näytti loukkaavan kuninkaallisen perheen jäseniä.

Tämä kuva julkaistiin armeijan tiedottajan Facebook-tilillä maanantaina. Viestin mukaan Lazadaa ei toivota tervetulleeksi sotilasalueille protestina huonolla omallatunnolla tehtyä mainosta vastaan.

Eilen Thaimaan kuninkaallinen armeija ilmoitti, että armeija oli kieltänyt verkkokauppayrityksen ja sen ajoneuvot kaikilta alueillaan, osastoissaan ja organisaatioissaan protestoidakseen kiistanalaista mainosta vastaan ​​ja osoittaakseen vahvan tukensa kuninkaalliselle instituutiolle.

Puolustusvoimien komentaja Chalermphon sanoi Thaimaan kuninkaallisen armeijan tiedottajan Teerapong Pattamasing Na Ayutthayan kautta olevansa huolissaan tästä asiasta, koska se oli vaikuttanut thaimaalaisten tunteisiin.

"Armeija ottaa kantaa aikomukseensa suojella ja ylläpitää monarkiaa eikä anna minkään ryhmän tai kenenkään syyllistyä häirintää maan korkeinta instituutiota vastaan", lausunnossa todettiin.

"ดี อีเอส" ลุย ดำเนิน คดี "ลาซา ด้า-นารา ฯ" ปมโฆษณา ไม่ เหมาะสม

Samaan aikaan Digitaalisen talouden ja yhteiskunnan ministeriö (DES) aikoo nostaa syytteen yritystä vastaan, ja videomainoksessa näkyvät juontajat seurasivat Thaimaan perustuslakisuojelujärjestön pääsihteerin Srisuwan Chanyan pyyntöä.

DES-ministeri Chaiwut Thanakmanusorn varoitti myös sosiaalisen median vaikuttajia harkitsemaan huolellisesti viestiensä, leikkeidensä ja mainoksiensa sisältöä ennen niiden julkaisemista verkkoalustoilla, koska ne voivat vaikuttaa thaimaalaisten kielteisiin tunteisiin tai sisältää laitonta ja epäeettistä sisältöä.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.