Lehdistötiedote: Thaimaan terveysministeri ei lopeta höyrystyksen laillistamista

Thaimaa-

"Kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul ei ehkä tue sähkösavukkeiden laillistamista, mutta useimmat poliitikot ja yleisö tukevat, sillä laillinen vapamyynti on vain kuukausien päässä", sanoo Asa Saligupta, ECST:n (ENDS Cigarette Smoke Thailand) johtaja.

Saliguptan kommentit seuraavat sitä, että kansanterveysministeri väittää julkisesti, ettei hänen ministeriönsä tue laillistamista kokouksessa Thai Health Promotion Foundationin (ThaiHealth) kanssa.

Lakiluonnoksen ollessa alivaliokunnan käsittelyssä ECST:n johtaja on edelleen vakuuttunut siitä, että Thaimaan parlamentti hyväksyy höyrystyslakinsa tänä vuonna.

„Thain hallitus voi ja tulee säätelemään turvallisempia nikotiinituotteita riippumatta siitä, mitä yksi ministeri sanoo. Älkäämme unohtako, että digitaalitalous- ja yhteiskuntaministeri Chaiwut Thanakamanusorn, hallituksen virkamiehet ja kansanterveyden asiantuntijat ovat kaikki olleet avainasemassa Thaimaan epäonnistuneessa tupakoinnin torjuntapolitiikassa, hän sanoo.

Mr. Saligupta sanoo, että Thaimaan ankara kielto ja rangaistukset vape-tuontia ja -myyntiä varten ovat epäonnistuneet.

„Tupakointi tappaa edelleen noin 50,000 XNUMX thaimaalaista joka vuosi. Liian monet tupakoitsijat ovat juuttuneet savukkeisiin tai joutuvat höyryjen mustille markkinoille, joissa ostoiän tai tuotteiden turvallisuusstandardit eivät voi vaikuttaa. Tehokas kansanterveysministeri ei hyväksyisi tätä kamalaa tilannetta saati tukemaan sitä, hän sanoo.

ECST uskoo, ettei ole yllätys, että ministeri antoi höyryä vastustavan lausunnon ThaiHealthin hallituksen jäsenille. Sen vanhempi neuvonantaja tohtori Prakit Vathesatogkit sai äskettäin Maailman terveysjärjestön (WHO) tohtori Lee Jong-wookin muistopalkinnon hänen työstään tupakkaa vastaan. Hän on myös ollut korkean profiilin ääni höyrystyksen laillistamista vastaan.

“ThaiHealth yhdessä joidenkin paikallisten konservatiivisten terveysvaikuttajien kanssa jatkavat julkista pelottelua, jättäen kätevästi huomiotta tupakkahaittojen vähentämisen (THR) kasvavan menestyksen maailmanlaajuisesti. Liittyessään vähemmistöön Thaimaan kansanterveysministeri on nyt yhä eristäytyneemmässä joukossa, joka jatkaa edelleen. noudattaa WHO:n huonoa vaalivastaista agendaa, hän sanoo.

Mr. Saligupta sanoo jättäen huomiotta WHO:n, mutta lähes 70 maata on nyt hyväksynyt sääntelykehykset turvallisemmille nikotiinituotteille, mikä on johtanut dramaattiseen laskuun niiden yleisessä tupakointiasteessa. Myös Filippiinit ja Malesia aikovat laillistaa höyrytyksen.

„Onneksi Thaimaan hallitus pysyy keskustelun oikealla puolella. Sääntely antaa kuluttajille paremman suojan, kannustaa useampia tupakoitsijoita lopettamaan tappavat savukkeet ja varmistaa, että meillä on paljon parempi hallinta nuorten höyrystämiseen tiukalla ostoiällä, hän sanoo.

ECST sanoo, että THR:n asiantuntijat ja puolestapuhujat ympäri maailmaa ovat olleet huolestuneita Mr. Charnvirakulin uusimmista kommenteista.

Viime kuukausina suosionosoitukset ja tunnustukset ovat tulleet ympäri maailmaa, kun thaimaalaiset poliitikot ja virkamiehet ovat sitoutuneet seuraamaan merkittäviä kansainvälisiä kansanterveydellisiä todisteita ja parhaita käytäntöjä.

”Tätä laillistamismatkaa useiden vuosien ajan eläneenä ja hengittävänä voin vakuuttaa kaikille, että täällä ei ole mitään nähtävää. Thaimaan korkea tupakointiaste on määrä saada vihdoin käsiteltyä laillisen vape-myynnin ja tuotesääntelyn avulla, sanoo Saligupta.

ECST on CAPHRA:n (Aasia Pacific Tobacco Harm Reduction Advocates -järjestön koalitio) jäsen.

THR-kuluttajaryhmien maailmanlaajuinen yhteistyö sCOPe on käynnistänyt kattavan kirjaston online-paneelikeskusteluja ja -esityksiä. Â Pääset sCOPen verkkokirjastoon vierailemalla https://bit.ly/319zzkx

Ilmainen digitaalinen mediatietovarasto tupakkahaittojen vähentämisestä Aasian ja Tyynenmeren alueella – mukaan lukien tiedotteet, kuvat ja grafiikka – on osoitteessa https://apthrmedia.org

Tietoa henkilöstä CAPHRA

Aasian ja Tyynenmeren tupakkatuotteiden vahingon puolustajien liitto (CAPHRA) on tupakkatuotteiden haittojen vähentämistä edistävien järjestöjen alueellinen liittouma. Sen tehtävänä on kouluttaa, puolustaa ja edustaa aikuisten vaihtoehtoisten nikotiinien kuluttajien oikeutta päästä tupakoinnin aiheuttamia haittoja vähentäviin tuotteisiin ja käyttää niitä.

https://caphraorg.net/

Edellinen on lehdistötiedote, joka on julkaistu PR-materiaalissa ja TPN-mediassa lueteltujen organisaatioiden täydellä luvalla. Lehdistötiedotteeseen osallistuvan organisaation lausunnot, ajatukset ja mielipiteet ovat täysin heidän omiaan eivätkä välttämättä edusta TPN-median ja sen henkilökunnan kannanottoja.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/