Thaimaan oppositiopuolue Pheu Thai kehottaa hallitusta kumoamaan hätäasetuksen, koska "Test&Go" -suunnitelma rakentaa turistien luottamusta

Jakkaphon Tangsuthitham

Bangkok -

Thaimaan hallituksen oppositio Pheu Thai -puolue kehotti Thaimaan hallitusta kumoamaan hätäasetuksen "Test&Go"-ohjelman peruuttamisen jälkeen, koska se ei mahdollisesti auttanut hillitsemään Covid-19:n leviämistä, vaan se oli heidän lausunnon mukaan pikemminkin poliittisista syistä määrätty.

Jakkaphon Tangsutthitham, Pheu Thain kansanedustaja Chiang Maista ja puolueen taloustyöryhmän apulaispääsihteeri, sanoi, että pääministerin ilmoitus kansainvälisten saapuvien RT-PCR-testien peruuttamisesta toukokuussa oli hyvä asia. He ehdottivat myös, että hallituksen olisi kumottava kaikki monimutkaiset turisteja koskevat toimenpiteet, mukaan lukien "maanpääsymaksu".

Lisäksi puolue myös kehotti Prayutin hallitusta peruuttamaan hätäasetuksen, kun "Test&Go" virallisesti peruttiin ja tilanne oli palautunut normaaliksi. Heidän lausuntonsa mukaan asetus ei auttanut estämään koronaviruksen leviämistä, vaan hallitus pikemminkin määräsi sen rajoittamaan hallituksen vastaista toimintaa.

Jakkaphon sanoi: ”Koska tilanne oli normalisoitunut ja (hätäasetusta) ei enää tarvittu, hätäasetus tulisi siksi kumota. Prayut ei saa ajatella sitä puolustusmekanismina hallita hänen hallitustaan ​​vastustajia, koska Thaimaa menettäisi hyvän imagonsa, koska asetuksen täytäntöönpano merkitsi sitä, että maassa oli edelleen ongelmia.

KUVA: Prachachat

Lisäksi Prayutin hallituksen on etsittävä ratkaisuja matkailuun liittyvien toimijoiden, erityisesti hotelliyritysten, palaamiseen, mikä stimuloisi paikallista työllisyyttä, mikä oli Jakkaphonin mukaan erittäin ongelmallista Covid-19-pandemian aikana.

Pheu Thai -puolue ehdotti hallitukselle edullisia lainoja, velkajärjestelyjä, korkojen alentamista, pääoman alentamista ja velkojen takaisinmaksua yrittäjille, jotta he voisivat jatkaa liiketoimintaansa ja edistää kotimaan matkailua ja taloutta. Myös hotelliyrittäjien maa- ja rakennusveron vapauttamista tulisi harkita vähintään vuodeksi, jotta he voivat aloittaa toimintansa uudelleen ja ansaita tarpeeksi tuloja liiketoiminnan tukemiseen pitkällä aikavälillä.

Hätäasetus, toteaa TPN, on ollut voimassa huhtikuusta 2020 lähtien ja se antaa pääministerille ja Covid-19-tilannehallintokeskukselle eli CCSA:lle laajat valtuudet ja hallinnan. Se myös keskeyttää asiat, kuten Pattayan erityisen hallinnollisen vyöhykkeen aseman, joka aiemmin mahdollisti Pattayan yöelämän talouden pysymisen auki myöhään viihdealueilla. Sen sijaan lakisääteiset sulkemisajat ovat tällä hetkellä pakollisia kansallisella tasolla.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.