Thaimaan kauppaministeriö ilmoitti viennin kasvavan helmikuussa 16.2 prosenttia, ja Venäjä on vahvin vientimaa

KUVA: Prachachat

Bangkok -

Thaimaan kauppaministeriö ilmoitti tänään, 25. maaliskuuta, viennin kasvun nousevan 16.2 prosenttiin helmikuussa ja eniten räjähdysmäisesti nousseet tilaukset Venäjältä, vaikka tämä tapahtui pääosin ennen Ukrainan ja Venäjän välisen sodan alkamista.

Kauppaministeri Jurin Laksanawisit kertoi, että helmikuun vientiluvut ovat edelleen hyvässä kunnossa ja olivat 23,483.1 770 miljoonaa dollaria eli 819 16.2 miljoonaa bahtia, kasvua 123.3 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Kauppataseen ylijäämä oli XNUMX miljoonaa dollaria.

10 suurinta vientimaata olivat 1. Venäjä 33.4 prosentin kasvulla; 2. Viisi ASEAN-maata 31.5 prosentin kasvulla; 3. Hongkong 29.8 prosentin kasvulla; 4. Etelä-Korea 28.9 prosentin kasvulla; 5. Yhdysvallat 27.2 prosentin kasvulla; 6. Intia 23 prosentin kasvulla; 7. Taiwan 17.7 prosentin kasvulla; 8. Yhdistynyt kuningaskunta 17.3 prosentin kasvulla; 9. CLMV (Kambodža, Laos, Myanmar ja Vietnam) 14.4 prosentin kasvulla; ja 10. Lähi-itä 13.8 prosentin kasvulla. Kiinan tiukat Covid nolla -säännöt ovat vaikuttaneet vientiin heidän maihinsa.

KUVA: Prachachat

Ministeri totesi, että helmikuussa viennin kasvuun vaikuttivat valmistajien laajentuminen ympäri maailmaa ostopäälliköiden indeksissä (PMI), joka oli noussut yli 50:n jo 20. kuukautta peräkkäin.

”Helmikuussa Venäjän ja Ukrainan välinen sota ei ollut vaikuttanut tilanteeseen, mutta maalis-huhtikuussa tähän voi tulla suuria muutoksia. Viranomaisten on seurattava tilannetta tarkasti ja saatava ajantasaiset ja perusteelliset raportit kaupan suurlähettiläiltä ympäri maailmaa. Sitten ministeriö auttaisi tilannetta yksityisen sektorin kanssa etsimään ratkaisuja, Jurin sanoi.

Thaimaa pysyy suurimmaksi osaksi neutraalina Ukrainan ja Venäjän välisen sodan aikana, jonka syttyi Venäjän hyökkäys suvereeniin valtioon, mutta on kuitenkin julkaissut joitain enimmäkseen haaleita tuenlausuntoja Ukrainalle, myös tänään, YK:n kokouksissa mainitsematta suoraan Venäjää. nimi. Thaimaa ei kuitenkaan ole keskeyttänyt tuontia ja vientiä Venäjälle luokissa, joihin ei ole kohdistettu sanktioita.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.