Thaimaan kuluttajaneuvosto kehottaa viivyttämään polttoainetariffin (Ft) korotusta, hylkää "ilmastoinnin käytön" ratkaisuna

KUVA: Prachachat

Bangkok -

Thaimaan kuluttajaneuvosto (TCC) lähetti eilen 21. maaliskuuta energiaministerille kirjeen, jossa hän kehotti ministeriötä lykkäämään polttoainetariffin (Ft) korotusta tulevalla touko-elokuussa.

Tämä seurasi Energy Regulatory Commissionin (ERC) viime viikolla antamaa sähkölaskujen nousua 23.38 yksikköä kohti toukokuusta alkaen. Aiempi uutinen löytyy täältä:

Thaimaan polttoainetariffi (Ft) nousee ensimmäistä kertaa 4 bahtiin kilowattia kohden Venäjän ja Ukrainan välisen sodan vuoksi

Neuvoston alivaliokunnan jäsen Rosana Tositrakul paljasti energiaministeri Supattanapong Punmeechaow'lle toimitetun kirjeen jälkeen, että neuvosto vaati ministeriötä keskeyttämään ja harkitsemaan uudelleen touko-elokuun ft-korotuksen, joka nostaisi kaikki sähkön hinnat 4 bahtiin yksikköä kohti, jota pidetään Thaimaan korkeimpana. historia.

Rosana sanoi, että maan korkeiden sähkökustannusten ongelma ei johdu käynnissä olevasta Venäjän ja Ukrainan välisestä sodasta. eikä nousevia maakaasun hintoja, kuten hallitus väittää. Mutta pikemminkin Thaimaan sähköntuotannon suunnittelu oli hänen lausunnon mukaan liiallista sähköturvallisuutta ja todennäköisesti kannattaisi sähköliiketoimintojen investointeja.

KUVA: Lähetä tänään

Hän sanoi: "Tämä johti liiallisiin tehoreserveihin tai järjestelmän voimalaitosten ylikuormitukseen. Tällä hetkellä Thaimaan kokonaissähköntuotantokapasiteetti on 46,136.4 30,000 megawattia, mutta suurin sähkönkulutus on vain noin 2019 2021 megawattia vuodessa vuosina 50–15. Varattu kapasiteetti oli peräti XNUMX prosenttia, kun taas sopiva varakapasiteetti olisi vain noin XNUMX prosenttia."

"Hallitus laiminlyö edelleen liiallista sähkön varastointia ja tuotantoa, koska he ostivat edelleen sähkön kahdelta Laosin padon ostohinnalla 2.8432 ja 2.9179 bahtia yksikköä kohden, mikä on korkeampi kuin EGATin (Thaimaan sähköntuotantoviranomainen) perustariffi. . Ja tämä kustannus on yleisön FT:n taakka."

Mitä tulee sähkölaskujen nousuun Thaimaan hallitus oli ehdottanut yleisöä rajoittamaan ilmastointia sekä muiden sähkölaitteiden käyttöä, mikä oli herättänyt kritiikkiä sosiaalisessa mediassa ja oppositiopoliitikoissa.

Eilen hallituksen tiedottaja Thanakorn Wangboonkongchana kiisti Thai Srang Thai -puolueen johtajan Sudarat Keyuraphanin valitukset siitä, että ehdotus ilmastointilaitteen kääntämisestä 27 celsiusasteeseen tuulettimen avulla oli käytännössä hyödyllistä sähkökustannusten säästämisen kannalta. Koko artikkeli on luettavissa täältä:

Thaimaan hallitus ehdottaa ilmastoinnin käytön rajoittamista sähkökustannusten säästämiseksi kustannusten nousun seurauksena, mikä johtaa poliitikkojen väliseen kiistaan

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Tarvitsetko Covid-19-vakuutuksen seuraavalle Thaimaan matkallesi? Klikkaa tästä.

Seuraa meitä Facebook

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.