Analyysi: Thaimaan kriittinen sosiaalisen median reaktio ehdotukseen muuttaa tai poistaa ulkonaamarivaltuutus osoittaa, että siirtyminen Covidin käsittelemiseen endeemisenä Thaimaassa ei ole yksinkertaista

Thaimaa-

Aiemmin tällä viikolla julkaistiin uutisia, että merkittävät Thaimaan terveysviranomaiset olivat väitetysti ehdottaneet ulkonaamarimandaattien muuttamista tai poistamista, mikä johti vihan ja kritiikin tulvaan Thaimaan sosiaalisessa mediassa ja ehdotuksen nopeaan kumoamiseen väärinkäsityksenä.

Tämä ei voinut olla kauempana englanninkielisen median reaktiosta ja ulkomaalaisten, turistien ja ex-patsaiden reaktioista, jotka osoittivat helpotusta, kun ehdotus tehtiin, ja vihaa, kun se ilmoitettiin väärinkäsitykseksi eikä toteutumattomaksi.

Tämä osoittaa kirjoittajan mielestä jyrkän thaimaalaisen yleisön ja ulkomaisen yleisön ajatteluprosessin naamioiden suhteen jyrkän jaon, josta monissa maissa muodostui hajanainen ja poliittinen taistelu. Thaimaassa ne ovat kuitenkin yleisesti ottaen tulleet laajalti hyväksytyiksi ilman suurta kritiikkiä Thaimaan yleisöltä. Itse asiassa ainoa kritiikki on tullut "väärinymmärretystä" ehdotuksesta mandaatin muuttamiseksi tai poistamiseksi.

On tärkeää huomata, että teknisesti ei ole maskilakia. Kuitenkin jokaisessa maakunnassa ja Bangkokissa on maakuntien terveystoimenpiteiden kattamat mandaatti. Tämä toimeksianto, joka kuuluu hätätilanteessa annettujen Covid19-asetusten ja -määräysten piiriin, voi johtaa sakkoihin ja täytäntöönpanoon vastoin tiettyjä uskomuksia. Todellisuudessa täytäntöönpano on ollut vähäistä, ainakin paikallisesti Pattayassa.

Itse asiassa maskien käyttö yleisillä turistialueilla ja noudattaminen on vähentynyt merkittävästi ja todennäköisesti laskee edelleen, kun enemmän turisteja saapuu maista, jotka ovat luopuneet kaikista maskisäännöistä. Varsinkin ulkoilumandaatit, varsinkin nykyisessä helteessä ja rannoilla, puistoissa ja muilla julkisilla alueilla, ovat osoittautuneet uskomattoman epäsuosituiksi ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa, ja palaute mandaatista foorumeilla ja sosiaalisen median ryhmissä on usein julmaa.

Mutta tämä ei edusta valtaosaa thaimaalaisista ja maasta, etenkään maaseutualueista, jotka ovat edelleen erittäin huolissaan Covid19:stä ja ovat tottuneet naameihin. Jopa hallituksen viranomaisten ehdotus helpottaa naamiomandaattia julkisissa puistoissa tai yksin ulkona, ei edes sisätiloissa tai kouluissa tai muilla lännen väittelyille herkillä alueilla, johti laajaan thaimaalaiseen kritiikkiin sosiaalisessa mediassa, jonka mukaan se ei ollut oikea aika ennätysmäärän tapausten ja kuolemantapausten vuoksi.

Emme aio olla puoleen tai toiseen näennäisesti loputtomassa naamioväitteessä. Sanomme, että tämä osoittaa, että thaimaalainen suunnitelma käsitellä Covid19:ää endeemisenä neljän kuukauden ajan, erityisesti vakuuttaaksemme yleisölle, että Omicron ei ole yhtä tappava useimmille ihmisille, etenkään täysin rokotetuille ja tehostetuille, ei ole yhtä pitkä kuin monet lukijat. saa ajatella.

Monet ihmiset, erityisesti ulkomaalaiset, kuten äskettäin tekemämme kysely osoittaa, haluavat kaikki rajoitukset poistettavaksi ja poistettavaksi eilen. Äskettäinen kyselymme osoitti, että yli 90 prosenttia kyselyyn osallistuneista lukijoistamme halusi, että kaikki jätettäisiin nyt pois.

Yksinkertaisesti thaimaalainen yleisö ei kuitenkaan ole vielä valmis siihen.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/