Mielipide: Songkran on merkittävä koe Thaimaan "Living with Covid" -strategialle

Eilen, 13, on noin kolmekymmentä päivää Thaimaan suurimpaan lomaan, thaimaalaiseen uuteen vuoteen, Songkraniin, jota kutsutaan myös vesifestivaaliksi.

Ei ole yllättävää, että kuukauden viivästyneiden tapaamisten ja ilmoitusten jälkeen Covid-19-tilanteen hallinnan keskuksen eli CCSA:n, joka ylläpitää Covid19:ään liittyviä rajoituksia ja sääntöjä maassa, ei ole vielä virallisesti julkistettu festivaalin ohjeita ja sääntöjä.

Asia muuttuu tänä perjantaina 18. maaliskuuta, kun Thaimaan pääministerin Prayut Chan-O-Chan johtama CCSA on ilmoittanut vihdoin puhuvansa festivaaleista vain neljän viikon kuluttua.

Vuonna 2020 festivaali, jota yleensä leimaavat juhlat, paraatit, katukauppiaat, show't ja tietysti vesitaistelut, peruttiin kokonaan Covid-19:n vuoksi. Tämä sisälsi jopa uskonnolliset ja seremonialliset tapahtumat, jotka ovat festivaalin sydän, ja kaikki matkustaminen kiellettiin. Siellä oli myös täydellinen alkoholin myyntikielto, joka oli vähintäänkin erittäin epäsuosittu, mutta suunniteltu lopettamaan kokoontumiset ja juhlat.

Vuonna 2021 matkustaminen ja pienet uskonnolliset ja seremonialliset tapahtumat sallittiin, mutta jälleen kerran CCSA kielsi kaikki juhlat, vesitaistelut, paraatit, ilotulitustapahtumat, festivaalit, show't ja "hauskat" tapahtumat Covid-19-huolien vuoksi.

Thaimaa ei ole nähnyt todellista Songkrania sitten vuoden 2019, ja Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha totesi viime viikolla, että kaikki aktiviteetit, erityisesti matkat ja perhejuhlat, olisi sallittuja, ja säännöt ja ohjeet julkistetaan tulevana perjantaina.

Mitä "kaikki toiminta sallittu" tarkoittaa todellisuudessa, on keskustelun aiheena. Yritys- ja matkailuala tukee voimakkaasti mahdollisimman lähellä normaalia Songkrania, mukaan lukien hauskoja tapahtumia, mutta jotkut CCSA:n lääkärit ovat jo varoittaneet tästä.

Myönnettäköön, että viime vuonna hyvin vähän väestöstä rokotettiin, ja nykyistä Omicron-kantaa, joka näyttää lievemmältä useimmille ihmisille, joilla on pelkkä Chonburi ja 99.3 prosenttia ihmisistä oli lieviä tai oireettomia, ei ollut lähellä. Matkailualueet, joilla suurimmat juhlat yleensä järjestetään, ovat voimakkaasti rokotettuja, ja Pattaya yli 90 prosenttia pormestari Sonthaya Khunpluem kertoo. Tämä on suuri ero vuoteen 2021 verrattuna, ja se näyttää tukevan sitä, että kaikkea ei voi purkaa.

Pormestari, joka tietää olevansa vaaleissa toukokuussa, on myös vihjannut, että kaupunki tukee festivaalin rentoutumista järkevän rajoissa. Kaupunki joutui äskettäin lykkäämään koko tälle kuulle suunniteltua musiikkifestivaalia, mikä suututti monia yritysten omistajia, hotellioperaattoreita ja myyjiä ympäri kaupunkia, joiden liiketoiminta on kärsinyt tämän seurauksena. Huomaamme, että CCSA painosti tätä päätöstä voimakkaasti viikkoja sitten, ennen kuin viestit alkoivat muuttua Covid19:n kanssa elämiseen ja sen käsittelemiseen endeemisenä.

CCSA:lla on kuitenkin perusteltuja huolenaiheita ollakseen oikeudenmukainen. Maaseutumaakunnat, varsinkin Koillis-Issan, eivät ole läheskään yhtä rokotettuja kuin matkailualueet. Kansanterveysministeriö arvioi, että 2 miljoonaa ikääntynyttä ja heikossa asemassa olevaa ihmistä on edelleen rokottamattomina/rokotettavina Thaimaassa, ja on korostanut, että he ovat parhaillaan tehtävänä kutsua mahdollisimman monet rokotettaviksi ennen Songkrania ja kun monet perheenjäsenet tulevat kotiin.

Pattayan kaltaiset matkailualueet ovat tottuneet satoihin, ellei tuhansiin päivittäisiin tapauksiin, ja useimmat ovat "totuneet" Covidiin. Rehellisesti sanottuna monilla on ollut se jo paikallisesti. Kuitenkin, kuten CCSA on muistuttanut yleisöä, maaseutualueet säästyivät enimmäkseen covid-tapauksilta viime aikoihin asti, koska Omicron on noussut huimasti, mikä on suuri syy, miksi monet näillä alueilla asuvat eivät tunteneet tarvetta ottaa rokotusta. Vaikka Covidin pelko on harvinaista matkailun hotspoteissa, se on edelleen yleistä maaseutuprovinsseissa.

Seurauksena on, että CCSA:lla on nyt vaikeita päätöksiä tehtävänä, sillä Thaimaan suosituin loma on vain viikkojen päässä ja lääketieteen ja liike-elämä ovat eri mieltä siitä, miten edetä. Ja kyllä, lukijat, tiedämme, että monet ex-patsaat eivät pidä festivaalista eivätkä häiritse, jos se perutaan vielä vuodeksi.

Aiemmin tänään, 14. maaliskuuta, pääministerin kanslia totesi, että tämän viikon kokouksessa todellakin keskitytään kohti Covid19:n käsittelemistä endeemisenä ja rajoitusten keventämistä ja löystämistä verrattuna tapahtumien ja lomapäivien lisäämiseen ja keskeyttämiseen.

Vielä on epäselvää, miltä se tulee näyttämään, mutta tämän viikon tapaamista tulee seurata paitsi Songkranin ilmoitusten vuoksi, myös tärkeiden vihjeiden vuoksi siitä, onko Thaimaa todella valmis elämään Covidin kanssa ja siirtymään tälle tielle, kuten monet länsimaat ovat tehneet. liikkuvat varovasti ja hitaammin kuten jotkut Aasian maat.

Käsittele tämän viikon kokousta ei pelkkänä sääntöjen ja ohjeiden lukemisena, vaan kokeiluna, kuinka pääsemme eteenpäin. Sen pitäisi olla mielenkiintoista, ja kuten aina, olemme siellä käsittelemässä sitä perjantai-iltapäivällä.

Mukavaa viikkoa Pattaya.

Adam Judd
Yhteisomistaja, TPN-media

 

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/